Kayseri Şehir Hastanesi’nde iptal edilen hizmet alımı ihalesi, 30 bin sonucun birikmesine neden oldu. Yaşanan sorunun çözümü için yine ihale yolu seçilince bu kez de Kayserililer yeni şirketin işe başlamasını bekliyor. Hastanedeki randevu sorununa ‘küçük bir sıkıntımız var’ diyerek açıklık getirmeye çalışan AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, sorununun ihaleyi yeni alan firmanın işe başlamasıyla çözüleceğini öne sürdü.

AKP Kayseri vekili: Şehir hastanemizde randevu sıkışıklığı keyfe keder değil, ihaleyi alan firmayı bekliyoruz
Fotoğraf: AA

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Şehir Hastanesi’nde 2023 tarihine randevu verildiği eleştirilerine yanıt verdi.

Hastanedeki randevu sorununa ‘küçük bir sıkıntımız var’ diyerek açıklık getirmeye çalışan Tamer, önceki hizmet alımı ihalesinin iptal edilmesiyle 30 bin ultrason ve MR sonucunun biriktiğini söyledi. AKP’li vekil, randevu sorununun ihaleyi yeni alan firmanın işe başlamasıyla çözüleceğini öne sürdü.

AKP Kayseri İl Başkanlığı’nın ‘Nöbetçi Vekil’ uygulaması çerçevesinde basın toplantısı düzenleyen Tamer, Kayseri Şehir Hastanesi’ndeki randevu sıkıntısının hizmet alımı ile ilgili yaşanan bir sorundan dolayı olduğunu belirterek şu şekilde konuştu:

"10-15 GÜN İÇERİSİNDE HİZMETE BAŞLAYACAK"

“Pandemi döneminde hepimizin malumu özellikle MHRS dediğimiz randevu sistemindeki sıkışıklıklardan dolayı randevuların 10-15 gün sonrasına verildiğini biliyoruz. Kayseri için söylüyorum özellikle, şimdi şehir hastanemizde radyoloji bölümü hariç ultrason ve MR’ların okunmasıyla alakalı küçük bir sıkıntımız var. Diğer hiçbir branşta hiçbir şekilde randevu sisteminde bir sıkıntı yok. İnsanlar randevularını alıyorlar, almayanlar da zaten gittiğinde direkt muayene olup dönüyorlar. Birkaç saat bekleyebilirler. O açıdan hiçbir bölümde randevu sıkıntımız yok bizim. Bunu ifade etmek istiyorum ama radyoloji ile ilgili özellikle ultrasonlarla ilgili geçen yılın mayıs ayına kadar Sağlık Bakanlığı tarafından hizmet alımıyla ilgili bir gecikme söz konusu olmuştu. Yazın yapmış olduğumuz ihale de, ihaleyi alan firma tarafından şartlar yerine getirilmediği için iptal edilmişti. Yeni bir ihale yapıldı ve alan firma da önümüzdeki günlerde, 10-15 gün içerisinde hizmete başlayacak. Şu ana kadar biriken ne yazık ki 30 bine yakın okunacak sonuçlar var. Bunu verebilmemiz adına da arkadaşlarımız gece gündüz çalışıp bu sıkışıklığı ortadan kaldıracaklar. Bizim orada 30’a yakın radyoloji uzmanımız var. Bu olay keyfe keder bir olay değil.”

(İHA)