AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Hitler bıyığı' çizdiği gerekçesiyle tutuklanan ve Tarsus'ta bulunan çocuk cezaevine konulan M.K. tahliye edildi.

AKP'li Erdoğan'ın afişine bıyık çizdiği için tutuklanan çocuk için tahliye kararı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın billboard'daki fotoğrafına "Hitler bıyığı" çizdiği gerekçesi ile bir ay önce tutuklanan 16 yaşındaki M. K. tahliye edildi.

Tarsus’da bulunan çocuk cezaevine konulan M.K. ile ilgili bugün önemli bir gelişme yaşandı. Halk TV’de yer alan habere göre, M.K. için dün tahliye kararı verildi. Liseli çocuk, bir ay sonra ailesine kavuştu.

NE OLMUŞTU?

Mersin’de yaşayan ve bir meslek lisesinde eğitim alan 16 yaşındaki bir çocuk, bu afişlerden birindeki Erdoğan fotoğrafına tükenmez kalemle Hitler bıyığı çizmiş,ardından ise gözaltına alınmıştı. Çocuk Şube’de ifadesi alınan 16 yaşındaki çocuk, afişe bıyık yaptığını ancak afişin farklı noktalarındaki küfürlü içerikleri kendisinin yazmadığını söylemişti.

Çocuk Şubedeki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen lise öğrencisi, cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla nöbetçi mahkemeye çıkarılmış ve tutuklanarak Tarsus Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'na gönderilmişti.