AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, son anketlere göre AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son oy oranının yüzde 52, AKP'nin oy oranının ise yüzde 42 olduğunu iddia etti.

AKP'li Mustafa Şen, partisinin ve Erdoğan'ın son oy oranını açıkladı
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, partisinin oy oranına ilişkin iddialarda bulundu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranının yüzde 52 olduğunu öne süren Şen, AKP'nin oy oranının ise yüzde 42 olduğunu ve Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oyları ile ittifak oylarının yüzde 50'nin üzerinde olduğunu kaydetti.

A Haber’de yayınlanan Sebep Sonuç programında Melih Altınok'un sorularını yanıtlayan Şen, partinin anket çalışmalarına ilişkin bilgileri aktardı.

Gençlerdenen fazla oyu açık ara AKP’nin aldığını savunan Şen, şunları söyledi:

"AK Parti olarak oy oranımız 42. Bu iki aydır da 40 bandına oturmuş durumda. Cumhur İttifakı toplamımız da 50'nin üzerinde. Cumhurbaşkanımız da 52 düzeyinde. Cumhurbaşkanımıza AK Parti seçmeninin dışında da oy geliyor. Son dönemdeki küresel liderliği bunu besliyor.

"GENÇLERDEN AÇIK ARA EN FAZLA OYU ALIYORUZ"

Gençlerin AK Parti ile ilişkisi hiçbir zaman kopmadı. Zaman zaman AK Parti ortalamasından biraz açıldı, negatif yönde ayrıştı. Fakat tekrar toparlandı, neredeyse AK Parti ortalamasına 40'a doğru geliyor. AK Parti'ye oy veren gençlerin oy oranı AK Parti'yi takip eden iki muhalefet partisinin toplamı kadar neredeyse."

KAMUOYU ARAŞTIRMALARI NE DİYOR?

Metropoll Araştırma'nın son anket çalışmasına göre, AKP'nin oy oranının yüzde 36,3 olduğu kaydedilmişti. ORC araştırmanın kasım ayı anketinde ise AKP'nin oy oranının yüzde 30,4 olduğu görülmüştü.

Anketlerde Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı’nın önünde olduğu görülüyor.