Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan AKP'li Milletvekili Halil Özşavlı, "Bir polis, seçilmiş milletvekiline hakaret ettiği zaman gereği yapılmalı" dedi. İsimi vermeden DEVA Partili Yeneroğlu'na edilen hakareti eleştiren Özşavlı, "O polis, milletvekiline hakaret ederek haddini aşmıştır, saygısızlık yapmıştır" diye konuştu.

AKP'li Özşavlı: "Bir polis, milletvekiline hakaret ettiği zaman gereği yapılmalı"
Fotoğraf: AA

AKP Urfa Milletvekili Halil Özşavlı, "Bir polis, seçilmiş milletvekiline hakaret ettiği zaman gereği yapılmalı" dedi.

Özşavlı, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Bir milletvekili nasıl ki bir polise yumruk atamaz; bölücü, ayrıştırıcı faaliyette bulunamazsa, bir milletvekiline de saygısızca, parmak sallayarak konuşulamaz" ifadesini kullanan Özşavlı, şöyle devam etti: "Birkaç hafta önce son derece haksız bir şekilde, İstanbul'da köprüye pankart asmaya çalışanlara, polislerimiz sağduyulu bir şekilde milletvekillerine küfür, hakaret etmeden, makama duyduğu saygıdan ötürü vücudunu siper yaptı ve görevini yerine getirdi. Yine bir gösteride, DBP'li milletvekili polisimize yumruk attı, bu görüntü hepimizin canını yaktı. Dokunulmazlığının kaldırılması gerekir, şiddetle kınıyoruz."

'HADDİNİ AŞMIŞTIR'

Halil Özşavlı, hangi partiden olursa olsun bir milletvekiline hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyerek, "O polis, milletvekiline hakaret ederek haddini aşmıştır, saygısızlık yapmıştır" diye konuştu.

ANKARA'DA BİR POLİS DEVA PARTİLİ YENEROĞLU'NA HAKARET ETMİŞTİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürü Serkan M.'nin Somali mutfağına ait Saab Resotran'ın açılışında polisin tabelayı kaldırmasına tepki gösteren Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'na hakaret eden etmesi kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Polisin tabelanın kaldırılmasını istemesi üzerine Yeneroğlu, bu isteğin hukuksuz olduğunu belirterek karşı çıkmış, Yeneroğlu'nun itirazı üzere emniyet amiri olduğunu söyleyen bir polis, Yeneroğlu ile sözlü tartışma yaşamıştı. Tartışmada polis Serkan M., "Senin gibi tiplere belli ne olduğu, ahlaksız sensin lan, adam gibi konuş, ağızlara bak milletvekiliymiş" ifadelerini kullanmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ise Kızılay'da ‘polise hakaret ettiği’ gerekçesiyle DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurmuştu. Yeneroğlu’na hakaret eden polisin 'uyarıldığı' belirtilen açıklamada, Yeneroğlu için, “Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekili” denilmişti.

AA