TBMM Genel Kurulu'nda yapılan bütçe görüşmeleri sırasında AKP'li Zafer Işık'ın yumruklu saldırısının ardından yoğun bakıma kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, yoğun bakımdan çıkarıldı. Örs'ün sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Örs'ün tedavisinin devam edeceğini söyledi.

AKP'li Zafer Işık tarafından darp edilen Hüseyin Örs, yoğun bakımdan çıktı

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık tarafından darp edilmesinin ardından yoğun bakıma kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün yoğun bakımdan çıkarıldığını açıkladı.

Örs'ün hastanede tedavisine devam edileceğini belirten Zorlu, "Bilinmelidir ki böylesi saldırılar aslında Türk Milletinin iradesine ve demokrasimize yapılmaktadır. İYİ Parti olarak ülkemizi bu anlayıştan çıkarmaya ve kurtarmaya kararlıyız!" dedi.

NE OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk atmış, Örs'ün kafasında açılma meydana geldiği belirtilmişti.

Kalbinde pil olduğu belirtilen Örs'ün pil değişikliği için bir gün yoğun bakımda uyutulacağı ifade edilmişti.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Örs'ün kalbinin durma seviyesine geldiğini belirterek "Saldırı sonrasında başına yediği darbe sonrasında vekilimizin genel durumunun iyi olmadığını gözlemledik. Ben revire eşlik ettim. EKG çekmelerini rica ettik, EKG'de kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin bozulduğunu gördük. Derhal ambulansla Güven Hastanesi'ne getirmeye karar verdik. Orada bir ilaç uygulandı. Güven Hastanesi'ndeki yetkilileri arayarak kardiyoloji ve acil hocaların hazır olmalarını rica ettik. Yapılan müdahale kalbin, kalp ritminin geri dönderilmesi olarak bilinen kardiyoşok tedavisidir. Çok kısa sürede yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi ancak hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda" ifadelerini kullanmıştı.

AKP'li Zafer Işık ise söz konusu saldırının ‘olayın sıcaklığı’yla yaşandığını söyleyerek "Zaman zaman Genel Kurul’da böyle şeyler olur" ifadeleriyle kendisini savunmuştu.