AKP'de haftalık MKYK toplantısında olağanüstü kongre sürecine ilişkin karar alındı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "MKYK kongre tarihini 7 Ekim olarak onayladı" dedi. Çelik ayrıca AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın zamanda Soçi ziyareti gerçekleştireceğini aktardı.

Kaynak: AA
AKP'nin kongre tarihi belli oldu
Fotoğraf: AA (Arşiv)

AKP'de 7 Ekim'de kongre yapılması yönünde karar alındı.

AKP'de haftalık gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında alınan karar doğrultusunda olağanüstü kongre takvimi başlatıldı.

Parti Genel Merkezi'ndeki yapılan, 50 dakika süren ve basına kapalı olarak gerçekleştirilen MKYK toplantısında AKP'de olağanüstü kongre sürecinin başlatılmasına yönelik karar alındı.

AKP MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik "Merkez Karar Yönetim Kurulumuz (MKYK) kongre tarihini 7 Ekim olarak onayladı" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN SOÇİ'YE GİDECEK

Çelik ayrıca Tahıl Koridoru Anlaşması'nın yeniden masaya yatırılması için Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vlaimir Putin ile görüşeceğini söyledi. Çelik,  "Dünyanın gıda krizi ile karşı karşıya kalmaması için diplomasiyi Cumhurbaşkanımız yürüttü. Cumhurbaşkanı'nın yakın zamanda Soçi'ye ziyareti olacak. Tahıl Koridoru'nda gelişme olabilir" diye konuştu.