Tekirdağ’da Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, şarkıcı Melek Mosso’yu konsere çıkardığı için yandaşlar tarafından hedefe oturtuldu. #CüneytYükselKovulsun şeklindeki etiket, Twitter gündemlerinde birinci sıraya yükseldi.

Kaynak: Haber Merkezi
AKP’li Belediye Başkanı, Melek Mosso konseri nedeniyle yandaşların hedefinde

Tekirdağ’da Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, şarkıcı Melek Mosso’yu sahneye çıkardığı için kendi partisinden tepki gördü.

Şarkıcı Melek Mosso, geçtiğimiz günlerde PowerTürk Müzik Ödülleri törenindeki konuşmasında, Türkiye’de kadınların yaşadığı sorunlardan söz etmiş ve “Bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda bu dünyada ötekileştirilen, kıyafetleriyle kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyiyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum. Sesimiz hiçbir zaman kısılamayacak, ben kadın şarkıcılarının, kadın sanatçıların bu toplumda kadınlığıyla gurur duyan bir kadınım. Her zaman onların arkasında olacağım. Sesimiz hiçbir zaman kısılamayacak. Kimse beni susturamayacak, konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam edeceğim” demişti.

Mosso ayrıca, bir sokak röportajında AKP'yi destekleyen bir kadınla tartışan kadının giydiklerini andıran bir kıyafetle "Seçim kombini" paylaşımı yapmış, bu paylaşım da iktidar destekçilerini rahatsız etmişti. 

Bu gelişmelerin ardından, Mosso’nun AKP’li Süleymanpaşa Belediyesi’nin ‘Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nde önceden açıklanan programın aksine sahne almayacağı, konserinin iptal edildiği öne sürülmüştü.

MELEK MOSSO, ERDOĞAN’A İNANDIĞINI SÖYLEDİ!

Ancak iddialar doğru çıkmadı ve Mosso dün akşam Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali’nde sahne aldı. Mosso, ilk şarkının ardından sahnede ödül törenindeki konuşmasına ilişkin bir açıklamada bulundu. “Hemen bir konuya değinip, güzelce sizlerle helalleşmek istiyorum. Son bir haftadır gündemi yersizce meşgul ettiğimin çok farkındayım ve bunun için çok çok üzgünüm” diyen Mosso, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle bilin isterim ki; bizler kim, ne söylerse söylesin asla ayrışan, asla birbiriyle düşman olan bir millet değiliz. Kim, ne yaparsa yapsın asla böyle bir millet olmayacağız. Birbirimizi çok sevmeye devam edeceğiz. Ben, kuzenini bir kadın cinayetine kurban vermiş bir kız çocuğu olarak bir şeyler söylemek istedim. Kadın cinayetlerini, kadın tacizlerine ses çıkarmak istedim. Anlıyorum ki başka yerlere çekildi. Başka şekilde anlaşıldı ama şunu belirtmek isterim ki buna da inanıyorum; bu acılar siyaset üstü acılardır. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın, bundan sonra bununla ilgili en sert uygulamaları, en sert düzenlemelerini yapacağına inanıyorum, can-ı gönülden bir kadın olarak.”

AKP’Lİ BAŞKANI KENDİ MAHALLESİ LİNÇ ETTİ

AKP’li Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Mosso’nun sahne aldığı etkinlikle ilgili paylaşımda bulundu. Ayrıntılı açıklamayı bugün yapacağını belirten Yüksel, “57. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivalimizi, birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin pekiştiği coşkulu bir geceyle tamamladık. Bu birlikteliğe gölge düşmemesi için ayrıntılı açıklamamı yarın siz kıymetli kamuoyu ile paylaşacağım. Hepinize hayırlı geceler dilerim” ifadelerini kullandı.

Ancak Yüksel, Mosso’nun özrünü “samimi” bulmayan iktidar yandaşları tarafından hedefe oturtuldu. Melih Gökçek, Yüksel’in “camiadan özür dilemesi” gerektiğini savundu.

#CüneytYükselKovulsun şeklindeki etiket de Twitter gündemlerinde birinci sıraya yükseldi. Yapılan paylaşımlarda "AK Partililere küfreden kadına sahip çıktın" gibi ifadeler kullanıldı.

Yüksel aleyhine yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle: