Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla'nın havalimanında pasaportuna el konmasının istenmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan İYİ Parti lideri Akşener, "Tüm bürokratlar bundan ders çıkarmalıdır" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Akşener: Bürokratlar Hakan Atilla’dan ders çıkarmalı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İran’a yönelik yaptırımların delinmesi sürecinde rol oynadığı iddiasıyla ABD’de yargılanıp 28 ay tutuklu kalan, ardından Türkiye’ye dönen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın ailesiyle gittiği havalimanında pasaportuna el konmak istenmesi ve karakola götürülmesi ile ilgili konuştu.

Gazeteci Fatih Altaylı’ya konuşan Akşener, "Yasa dışı talimatlara uyan her bürokrat bu olaydan ibret almalıdır" dedi.

Akşener, şöyle devam etti: "Bir bürokratın nasıl kullanılıp harcandığının timsalidir. İşlerine yararken nasıl ödüllendirilip, işleri bitince nasıl kirli bir mendil gibi buruşturulup çöpe atıldığının öyküsüdür. Tüm bürokratlar bundan ders çıkarmalıdır."

Atilla, dün (1 Mayıs) ailesiyle gittiği havalimanında pasaportuna el konmak istendiğini ve karakola götürüldüğünü duyurmuş, kararın sebebini ise bilmediğini aktarmıştı. 

Atilla, hakkında bir suçlamanın olmadığını ve bir sebep gösterilmediğini belirterek, "Devletin ne zaman seveceği ne zaman döveceği belli olmuyor" demişti.