Akşener'in adaylık konusunda çağrı yaptığı CHP'li büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na destek mesajı verdi. Yavaş, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz" derken, İmamoğlu, "CHP’nin öz evladı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur" ifadelerine yer verdi.

Akşener çağrı yapmıştı: İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na destek mesajı
Fotoğraf: CHP fotoğraf servisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Akşener'in Millet İttifakı'na yönelik ifadeleriyle ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.

CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Twitter'dan yaptıkları paylaşım ile, Akşener'in adaylığına karşı çıktığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı verdi. Akşener'in adaylık konusunda çağrı da yaptığı başkanlar, 'aynı çizgideyiz' vurgusu yaptı.

Mansur Yavaş, paylaşımında "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı’nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir" ifadelerine yer verdi.

İBB Başkanı İmamoğlu ise "Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP’nin öz evladı ve Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve Millet İttifakı’nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur" diye yazdı.

AKŞENER KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI KABUL ETMEDİ, İKİ BAŞKANA ÇAĞRI YAPTI

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu toplantının ardından partisinin Genel İdare Kurulu'nu toplayan İYİ Parti lideri Akşener, kritik toplantının ardından yaptığı açıklamada, partisinin bir seçime zorlandığını söyledi.

İttifak partilerinin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu aday gösterdiğini bildiren Akşener, "İYİ parti dayatmaya mecbur bırakıldı, tercihe zorlandı" diye konuştu. Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.