İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uzman Çavuş Musa Orhan’a hakaret ettiği iddiasıyla oyuncu Hazal Kaya hakkında hapis cezası istenmesine tepki göstererek, "Kadınları yaşatamadığınız yetmiyormuş gibi bir de susturmaya mı çalışıyorsunuz?" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Akşener'den Hazal Kaya için istenen hapis cezasına tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uzman Çavuş Musa Orhan’a hakaret ettiği iddiasıyla oyuncu Hazal Kaya hakkında hapis cezası istenmesine tepki gösterdi.

Oyuncu Hazal Kaya hakkında geçen yıl Batman'da intihar eden İpek Er'e cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan’a sosyal medya hesabından hakaret ettiği iddiasıyla 'Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile alenen hakaret' suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi.

Meral Akşener, Hazal Kaya hakkında hapis cezası istenmesine tepki göstererek, "Bir kadın ölüyorsa, hepimiz hakkını arayacağız! Bir kadın susturuluyorsa, hepimiz konuşacağız! Bir kadın haksızlığa uğruyorsa, hepimiz yanında kaya gibi dimdik duracağız! Kadınları yaşatamadığınız yetmiyormuş gibi bir de susturmaya mı çalışıyorsunuz?" dedi.

"Ama artık ne yaparsanız yapın, nafile!" diyen Akşener, şunları söyledi: "Sadece 24 gün sonra; Kadınlar konuşacak, kadınlar yaşayacak ve kadınlar size rağmen yepyeni bir tarih yazacak!"

Akşener, Twitter paylaşımına Hazal Kaya ve Ezgi Mola'yı da etiketledi.