İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Derhal ve gecikmeksizin kapatılmalı" diyerek hedef aldığı Türk Tabipleri Birliği'ne destek mesajı verdi. TTB Başkanı Sinan Adıyaman'ı arayan Akşener'in, tüm sağlık çalışanlarına fedakarca mücadeleleri dolayısıyla teşekkür ettiği belirtildi.

Akşener’den TTB Başkanı Adıyaman’a destek telefonu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hedef aldığı Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Sinan Adıyaman'ı telefonla arayarak destek mesajı verdi.

İYİ Parti’den yapılan açıklamada, Akşener’in TTB Başkanı Adıyaman'ın şahsında tüm sağlık çalışanlarına fedakarca mücadeleleri dolayısıyla teşekkür ettiği belirtildi.

Görüşmede salgınla ilgili gelişmeler ve sağlık çalışanlarının çalışma şartları ile ilgili talepler konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

BAHÇELİ HEDEF ALMIŞTI

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, TTB'yi hedef almıştı.

"Çağrım şudur: Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir" iddiasında bulunan Bahçeli, "Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

"Siyah kurdele takan-takmayan ayırımı hastanelerde vasat bulursa muhtemel gelişmeler hakkında bir fikri olan var mıdır?" diyen Bahçeli, "Türk Tabipler Birliği Korona kadar tehlikelidir, tehdit saçmaktadır. Üstelik, hükümete yönelik 'Yönetemiyorsunuz, ölüyor,tükeniyoruz' eylemi haince bir tertiptir" demişti.

Bahçeli'nin açıklamaları tepki çekerken, sosyal medyada kullanıcılar 'iyikiTTBvar' etiketi ile Türk Tabipleri Birliği'ne destek vermişti.

TTB'den yapılan açıklamada ise, "Türk Tabipleri Birliği’nin salgına yönelik bilimsel verilere dayanan uyarı ve önerileri toplumun sağlık ve yaşam hakkı için kamuoyu ile paylaşması evrensel, yasal ve etik sorumluluğudur. COVID-19 salgınında kaybettiğimiz meslektaşlarımızı siyah kurdele ile anmak ve başka kayıplar olmasın diye çabalamak ise kaybettiklerimize ve yakınlarına karşı vefa borcumuzdur" denilmişti.