İYİ Parti lideri Akşener'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkması ve adaylık için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrı yapmasının ardından çok sayıda İYİ Partili, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Akşener'in açıklamalarının ardından İYİ Parti'de istifalar başladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili açıklamalarının ardından çok sayıda İYİ Partili, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda partilerinden istifa ettikleri e-devlet işlemlerini paylaşan kullanıcılar Akşener'e tepki gösterdi.

Sosyal medyada yer alan paylaşımlardan bazıları şöyle:

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu toplantının ardından partisinin Genel İdare Kurulu'nu toplayan İYİ Parti lideri Akşener, kritik toplantının ardından yaptığı açıklamada, İYİ Parti'nin bir seçime zorlandığını söyledi.

İttifak partilerinin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu aday gösterdiğini bildiren Akşener, "İYİ parti dayatmaya mecbur bırakıldı, tercihe zorlandı" diye konuştu. Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı için Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.