Gelecek Partisi Başkanlık Kurulu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarının ardından yarın parti genel merkezinde bir araya gelecek ve cumhurbaşkanı adayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

Gelecek Partisi aday gündemiyle toplanacak

Gelecek Partisi Başkanlık Kurulu (PBK), yarın saat 11:00’de parti genel merkezinde bir araya gelecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkması ve "Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır" ifadelerinin ardından Gelecek Partisi Başkanlık Kurulu toplanıyor.

Kurul, yarın saat 11.00’de parti genel merkezinde bir araya gelerek cumhurbaşkanı adayına ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

AKŞENER'İN AÇIKLAMALARI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Genel İdare Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu 'göreve' çağırdı. Akşener, "Milletimiz sizi göreve çağırıyor… Size ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır… Bu topyekun bir dayatmayı yıkma vazifesidir" diye konuştu.

Akşener açıklamasında, "Geldiğimiz noktada İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır. Buna boyun eğmeyecektir. Devşirme siyasetin hınk deyicisi olamayacaktır" ifadelerini kullandı.