İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bursa'da mitingde öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş ile ilgili mesaj verdi. Akşener, "Sinan Ateş'in katilleri, azmettiricileri elbette hesap verecekler, eğer o hesabı sormazsam şerefsizim" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Akşener ve Mansur Yavaş'tan Bursa'daki mitingde 'Sinan Ateş' mesajı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bursa'da seçim mitingi düzenledi.

Mitingde ilk olarak kürsüye Mansur Yavaş çıktı. 

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili mesaj veren Yavaş, "Başta cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener olmak üzere, diğer dört genel başkanla birlikte verdikleri söz şudur; ilk yapılacak işlerden birisi bu cinayetin faillerinin tamamının yakalanıp cezalarını çekmeleridir" dedi.

Yavaş, şöyle devam etti: "Bu kadar güçlü bir iktidar, bir tweet atanı dünyanın öbür tarafında yakalayıp götürüyor, ancak maalesef Ankara'nın göbeğinde bir cuma namazı çıkışı işlenen bu cinayetin faillerini hâlâ aydınlatılamadı."

İktidar cephesinin seçim sürecinde kullandığı dile dikkati çeken Yavaş, "Seçime gidiyoruz. Diyorlar ki 'Kılıçdaroğlu'nu birileri aday etti.' Benim bildiğim sayın Cumhurbaşkanı en az 100 defa Kılıçdaroğlu'na 'Çık karşıma' dedi. Çıktı, onu aday yapan sizsiniz. Şimdi ne oldu? Anketler yükselince bu sefer sesler de yükselmeye başlıyor" ifadelerini kullandı.

Yavaş, şöyle devam etti: "Bir sürü iftira. En son bir tane bakan, seçimin güvenliğinden ve asayişinden sorumlu olmasına rağmen kendisi de aday olmasına rağmen '14 Mayıs'ta AK Parti kaybederse bu Türkiye'ye vurulmuş bir darbedir' dedi. Sayın Ömer Çelik de şunu söyledi; 'Muhalefetin tek amacı var, Cumhurbaşkanımızı ve AK Parti'yi yenmek.' Evet, evet, onun için seçime girdik. Seçime girerken 'Ey milletimiz, seçime kaybetmeye giriyoruz mu?' diyelim."

AKŞENER'DEN SİNAN ATEŞ AÇIKLAMASI

Mansur Yavaş'ın ardından kürsüye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çıktı.

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş ile ilgili mesaj veren Akşener, "Sinan Ateş'in kardeşleri, Sinan Ateş'in ablaları, Bursa bir değerini kaybetti. Gencecik bir akademisyen Ankara'nın göbeğinde katledildi. Azmettiriciler belli. Ama uçan kuşu bilen, bilimum teröristlerin ayak numaralarına kadar bilen, Gabar'da bize mezar kazdıran sayın Erdoğan, nasıl oluyor da Sinan Ateş'in katillerini, azmettiricilerini bulamıyorsun?" dedi.

"İşte bunun adı artık iktidardan gidiyor olmaktır. Sözünün geçmediği bir cumhurbaşkanı, topal ördek olmuş bir cumhurbaşkanı olmuş demektir" diyen Akşener, şöyle devam etti:

"14 Mayıs akşamı helal oylarınızla bu seçimi kazanacağız. Sayın Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanımız olacak. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarını emekli edeceğiz, sayın Kılıçdaroğlu'nu da alkışlarla makamına oturtacağız. Peki? İYİ Parti ve Meral Akşener ne olacak? Ben başbakan olacağım ama helal oylarınızla olacağım. Partimizi birinci parti çıkaracaksınız, ben de sizin oylarınızla başbakan olacağım."

Akşener, şunları söyledi: "Sinan Ateş'in katilleri, azmettiricileri elbette hesap verecekler, eğer o hesabı sormazsam namerdim, şerefsizim!"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösteren Akşener, "Bir arkadaş daha var, erkeklerin birbiriyle evliliğine takmış, daha da ileri gitti erkeklerle hayvanların evliliğine vardırdı" dedi.

AKP'li Binali Yıldırım'a da tepki gösteren Akşener, "Bir tanesi İstiklal Marşı'nı okuyamadı bizi işgalci yaptı. Biz seçime gidiyoruz, sen ne düşünüyorsun?" diye konuştu.

AKŞENER'DEN GENÇLERE 'SANDIĞA GİDİN' ÇAĞRISIMeral Akşener, İstanbul Esenyurt'ta seçim koordinasyon merkezi açılışına katıldı.

Gençlere seslenen Akşener, "Sandığa gideceksiniz. Annenizi, babanızı, anneannenizi, babaannenizi, dedenizi, dayınızı, amcanızı ikna edeceksiniz ve 1 oyu Kemal'e, 1 oyu Meral'e attıracaksınız. 14 Mayıs akşamı sayın Erdoğan ve arkadaşlarını saygıyla emekli edelim ve sayın Kılıçdaroğlu'nu da alkışlarla makamına oturtalım" dedi.

Akşener, şöyle devam etti: "1 ay içinde 100 bin öğretmen atayacağız. Diğer dönemde de 150 bin öğretmen atayacağız. Hemen köy okullarını atayacağız. Mülakatı kaldıracağız."