Bir dönem Berat Albayrak’ın CEO’luğunu yaptığı Çalık Holding’den Kalyon'a geçen Fotomaç gazetesi, Başakşehir’in şampiyonluğu için “MHK’nin hediyesi” ve “En şaibeli sezon” gibi yorumlarda bulundu. Gazete, “Trabzonspor’un hakkının yendiğini ve engellendiğini” yazdı. Dün ise Bilal Erdoğan, Başakşehir stadındaki şampiyonluk kutlamalarına katılmıştı.

Albayrak'a yakın gazete: Başakşehir kollandı, bu en şaibeli sezondu

AKP iktidarı ve özellikle de Albayrak Ailesi’ne yakınlığıyla bilinen Çalık Holding’in Kalyon'a sattığı spor gazetesi Fotomaç, Başakşehir’in şampiyonluğuyla ilgili oldukça sert eleştiriler yaptı.

Fotomaç’ın söz konusu haberlerinde, hakemlerin sezonun ilk yarısında Galatasaray’ın, sonrasında ise Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un üzerine oynadığı söylendi; “Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın sezonun ikinci yarısı itibariyle sistemin dışına itildiği” yorumları yapıldı.

calik-holding-in-sahibi-oldugu-fotomac-basaksehir-in-sampiyonlugu-icin-en-saibeli-sezon-dedi-758898-1.

Gazete, rakiplerinin hakemler tarafından bir bir saf dışı bırakıldığını söylediği Başakşehir’in şampiyonluğu için “MHK’nin hediyesi” yorumunda bulundu.

Fotomaç ayrıca Fatih Terim Stadı’ndaki elektrik kesintileri için de, “Fatih Terim Stadı'nda 'tuhaf' şekilde iki kez elektrik kesintisi yaşandı” ifadelerini kullandı.

Gazete, bugünkü manşetinde ise Başakşehir'in şampiyonluğunu böyle duyurdu:

calik-in-gazetesi-fotomac-basaksehir-kollandi-bu-en-saibeli-sezondu-758927-1.

‘HAKEMLER 12’NCİ OYUNCU GİBİ’

Fotomaç’ın bir diğer haberinde ise 2019-2020 sezonunun “En şaibeli sezon” olduğu belirtildi ve hakemlerin adeta Başakşehir’in 12’nci oyuncusu gibi hareket ettiği savunuldu.

Buna dayanak olarak ise 26’ncı haftadaki Trabzonspor-Başakşehir maçında Trabzon’un penaltısının verilmediği ve Ankaragücü-Başakşehir maçında Ankaragücü’nün golünün iptal edilmesi gösterildi.

calik-holding-in-sahibi-oldugu-fotomac-basaksehir-in-sampiyonlugu-icin-en-saibeli-sezon-dedi-758899-1.

FOTOMAÇ VE ALBAYRAK İLİŞKİSİ

Fotomaç, Turkuvaz Medya Grubu’na bağlı ve Turkuvaz Medya’nın CEO’luğunu ise şu anda Trabzonsporlu olan Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak yapıyor.

Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kalyon'un sahip olduğu Fotomaç'ın daha önceden bağlı olduğu Çalık Grubu’nda 7 yıl boyunca CEO’luk görevini yapmıştı. Albayrak'ın iki grupla da yakın ilişkide olduğu biliniyor. İki sermaye grubu da birbiriyle oldukça yakın ilişki içinde. Fotomaç’ın Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve İnternet Yayın Sorumlusu Çalık Ailesi'nden Şefik Çalık.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sezon boyunca Trabzonsporluluğunu gizlememiş, her fırsatta bunu ön plana çıkarmıştı.

Hatta bir konuşmasında Albayrak, “Kabinede 5 bakanımız Trabzonsporlu. Trabzon'da doğmadık ama perdenin arkasında Trabzonspor için ne kadar uğraştığımızı herkes biliyor” açıklamaları yapmış, bunun üzerine Fenerbahçeli taraftarlar tribünden “Damat istifa” sloganları atmıştı.

Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman’ın sezon ortasında görevi bırakmasının nedenin de Berat Albayrak olduğu iddia edilmişti.

AİLE ARASI KULÜP ÇATIŞMASI

Berat Albayrak’ın kayınpederi olan AKP’li Cumhurbaşakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise Başakşehir’i desteklediği biliniyor.

calik-holding-in-sahibi-oldugu-fotomac-basaksehir-in-sampiyonlugu-icin-en-saibeli-sezon-dedi-758901-1.

Başakşehir’e olan desteğini her zaman dile getiren ve Başakşehir formasıyla da sık sık sahaya çıkan Erdoğan, geçtiğimiz sene yaptığı bir konuşmada Başakşehir için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Başakşehir şuanda çok çok başarılı gidiyor. Tabi övünüyorum çünkü kurduğum takım. Başakşehir’i belediye başkanlığım döneminde kurduk ve oradan tırmandı, ta buralara kadar geldi.”

Dün oynanan ve Başakşehir’in şampiyonluğunu ilan ettiği maçın ardından ise Berat Albayrak’ın kayınbiraderi ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu olan Bilal Erdoğan sahaya inerek, boynuna astığı bir Başakşehir atkısıyla şampiyonluk kutlamalarına katılmıştı.

Bilal Erdoğan, oyuncularla birlikte şampiyonluk pozu vermeyi de ihmal etmemişti.

calik-holding-in-sahibi-oldugu-fotomac-basaksehir-in-sampiyonlugu-icin-en-saibeli-sezon-dedi-758902-1.