Midilli Adası’ndaki Moria sığınmacı kampında çıkan yangından sonra sığınmacıların durumu için çözüm bulunmaya çalışılırken, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bin 500 sığınmacıyı ülkesine kabul etmeyi planladığı öğrenildi.

Almanya bin 500 sığınmacı alacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile İçişleri Bakanı Horst Seehofer, ülkenin Midilli Adası'ndan bin 500 sığınmacıyı daha alması konusunda uzlaştı.

Alman basınında çıkan haberlere göre, Başbakan Angela Merkel, "bir sefere mahsus ve istisnai olarak" barınaksız kalan kimsesiz çocuklar ve çocuklu aileleri Almanya’ya getirme kararı aldı.

Mülteciler konusunda Avrupa’nın ortak hareket etmesi gerektiği savunan Bakan Horst Seehofer’i ikna ettiği ifade edilen Merkel’in, söz konusu planın ayrıntılarını yarın yapılacak kabine toplantısında açıklaması bekleniyor.

Bu arada muhalefetteki sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) Partisi, daha fazla sığınmacı alınmasına karşı çıktı.

NE OLMUŞTU?

Midilli Adası'nda Moria Kampı'nda çıkan yangın sonrası 13 bin dolayında sığınmacı sokakta kalmış, Almanya'nın da aralarında olduğu on Avrupa ülkesi 400 reşit olmayan sığınmacıyı kabul etme taahhüdünde bulunmuştu.

Almanya 150 dolayında sığınmacı çocuğun ülkeye kabul edileceğini açıklamıştı. Ancak karar, Alman muhalefet partileri ve mülteci örgütlerinin tepkisini çekmiş, daha fazla sayıda sığınmacının ülkeye kabul edilmesi talep edilmişti.