BirGün/AVRUPA
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde ‘linyit köyü’ olarak bilinen Lützerath'da, polisin yaşam savunucularını tahliye etmek istemesi üzerine başlayan gerginlik devam ediyor.
Almanya’nın kömürden çıkış sözünü ve uluslararası iklim anlaşmalarına attığı imzaları hatırlatan aktivistler, RWE’nin maden sahalarını genişletme isteğine karşı direnişi sürdürürken, Yeşiller Partisi'nin Düsseldorf'daki merkez bürosu da 30 aktivist tarafından tahliyelerin ve yıkımların derhal durdurulması talebiyle işgal edildi.
Yeṣiller’in parti merkezini iṣgal eden ve ağırlığını Intervionistiche Linke grubundan aktivistlerin oluşturduğu grup, Ekonomi Bakanı Mona Neubaur ile doğrudan müzakere talep ediyor.
almanya-1112995-1.
Eylemciler iktidar ortağı partinin söz konusu merkezi önüne salı günü (10 Ocak) 250 kömür boṣaltmıṣ ve "Yeṣiller artık iklim partisi değil, kömür partisidir" açıklaması yapmışlardı.
almanya-1112996-1.
Aktivistlere saat 20.00'ye kadar zaman tanıyan polis, aksi halde müdahale edeceklerini açıkladı.
Aktivistlerin binadaki bekleyişi sürüyor.
Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.
Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.
Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.
BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!
BirGün’e Destek Ol
Video haberler için YouTube kanalımıza abone olun