Yeşiller Partisi'nin Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki maden sahalarını genişletme isteğine karşı direnişi sürdüren yaşam savunuculara yönelik müdahaleleri protesto etmek isteyen aktivistler, Yeşiller Partisi'nin Düsseldorf'daki merkez bürosunu işgal etti. Aktivistlere saat 20.00'ye kadar zaman tanıyan polis, aksi halde müdahale edeceklerini açıkladı.

Almanya’da kömüre karşı direniş sürüyor: Yeşiller'in parti binası aktivistlerce işgal edildi

BirGün/AVRUPA

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde ‘linyit köyü’ olarak bilinen Lützerath'da, polisin yaşam savunucularını tahliye etmek istemesi üzerine başlayan gerginlik devam ediyor.

Almanya’nın kömürden çıkış sözünü ve uluslararası iklim anlaşmalarına attığı imzaları hatırlatan aktivistler, RWE’nin maden sahalarını genişletme isteğine karşı direnişi sürdürürken, Yeşiller Partisi'nin Düsseldorf'daki merkez bürosu da 30 aktivist tarafından tahliyelerin ve yıkımların derhal durdurulması talebiyle işgal edildi.

Yeṣiller’in parti merkezini iṣgal eden ve ağırlığını Intervionistiche Linke grubundan aktivistlerin oluşturduğu grup, Ekonomi Bakanı Mona Neubaur ile doğrudan müzakere talep ediyor.

almanya-1112995-1.

Eylemciler iktidar ortağı partinin söz konusu merkezi önüne salı günü (10 Ocak) 250 kömür boṣaltmıṣ ve "Yeṣiller artık iklim partisi değil, kömür partisidir" açıklaması yapmışlardı.

almanya-1112996-1.

Aktivistlere saat 20.00'ye kadar zaman tanıyan polis, aksi halde müdahale edeceklerini açıkladı.

Aktivistlerin binadaki bekleyişi sürüyor.