Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 15 Haziran'dan itibaren Almanya'dan AB’ye uçuşların tekrar başlayacağını söyledi. Bakan Maas, Türkiye’nin aralarında olduğu ülkelerle ilgili de çalışmaların devam ettiğini kaydederken, kararın Türkiye’deki koşullara bağlı olacağının altını çizdi

Almanya’dan Türkiye uçuşları konusunda açıklama: Koşullara bağlı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, koronavirüs tehdidine karşı belirlenen seyahat yasaklarının gevşetilmesiyle ilgili alınan yeni kararları kamuoyuyla paylaştı.

Maas, Almanya’dan Avrupa Birliği (AB) ülkelerine konulan uçuş yasağının 15 Haziran’dan itibaren kaldırılacağını açıkladı.

Bilgilendirmeyi soyal medya platformu Instagram üzerinden katıldığı bir canlı yayında yapan Almanya Dışişleri Bakanı, AB dışında üçüncü ülkelerle de uçuşların yeniden başlaması için uğraştıklarını ifade etti ve söz konusu çalışmaların Türkiye’yi de kapsadığını belirtti.

Uçuş yasaklarının kaldırılması kararının Türkiye’deki koşullarla ilintili olduğunu dile getiren Maas, Türkiye'deki plajlarda ve otellerde koronavirüse karşı uygulanan kurallarına, enfeksiyon sayılarına bakacaklarını söyledi.

Maas, seyahatleri tekrar başlatmakla birlikte, yolculuk yapan insanları korumak istediklerini de belirtti. “Türkiye'de çok sıkı önlemler alındığını” ifade eden Maas, hükümet yetkilileriyle seyahat konusunda görüşmelerde bulunacaklarını aktardı.

BİR DİZİ KRİTER GELECEK

DW Türkçe’nin Alman basınına yansıyan bilgilerden aktardığına göre, Alman hükümeti seyahatlere yeşil ışık yakmak için söz konusu ülkelerde bir dizi kriterin yerine getirilmesini isteyecek.

Bu kriterler arasında Almanya'da uygulanan, "yedi gün içinde 100 bin nüfus başına 50 yeni enfeksiyonluk üst sınırın aşılmaması” da bulunuyor. Almanya'da bu üst sınırın aşılması durumunda koronavirüse karşı kaldırılan önlemlerin yeniden yürürlüğe sokulması öngörülüyor.

Alman hükümeti ayrıca Avrupa ülkelerinde fiziksel mesafe kuralı, el hijyeni, maske kullanımı, mekanların havalandırma ve dezenfeksiyonu gibi alanlarda konseptler geliştirilmesini istiyor.

Koruma konseptlerinin, turistlerin hastalanması durumunda uygulanacak önlemleri, test kapasitelerinin yeterliliğini, karantina ve tedavi imkanlarını da kapsaması isteniyor.