Yayın hayatına 2001 yılında başlayan, 2020’de pandeminin ve ağırlaşan ekonomik koşulların etkisiyle dijital yayıncılığa geçen Altyazı Sinema Dergisi, ‘olağandışı ekonomik ve sosyal şartlar nedeniyle’ bu aydan itibaren e-dergi çıkarmayacağını duyurdu. Dergi yayın hayatına, yılın belli dönemlerinde çıkaracağı özel matbu yayınlarla devam edecek.

Altyazı dergisi: E-dergiye bu aydan itibaren son verme kararı aldık

Altyazı Sinema Dergisi, e-dergiye son verme kararı aldığını duyurdu.

Derginin Twitter hesabından paylaşılan açıklamada, 2001’de başlayan aylık matbu yayınının 2020 yılında pandeminin ve ekonomik koşulların etkisiyle dijital alana taşındığı hatırlatıldı.

İçinden geçilen dönemde, olağandışı ekonomik ve sosyal şartların kültür-sanat üretimini zorlaştırdığının belirtildiği açıklamada, bu aydan itibaren Altyazı’nın e-dergi formatında da yayın yapmayacağı kaydedildi.

Altyazı Sinema Dergisi’nin gelecek dönemde farklı zamanlarda matbu yayınlanacak özel sayılarla yayın hayatına devam edeceği belirtildi.

Açıklamaya göre Altyazı’ya dijital abone olan e-dergi okurları 21 yıl boyunca çıkan tüm sayılara erişebilecek.

“BU ZOR ŞARTLARA UYUM SAĞLAMANIN DA YOLLARINI ARAYACAĞIZ”

Derginin açıklaması şu mesajla son buldu:

“Özel sayılarımız, sitemizde yer vermeyi planladığımız özel içeriklerimiz ve yıl boyunca gerçekleşecek çeşitli etkinliklerimizle yeni bir döneme girmeye hazırlandığımız bugünlerde, yayın hayatımız boyunca yanımızda olan okurlarımızdan aldığımız güvenle geleceğe ümitle baktığımızı ısrarla ifade etmek istiyoruz. Bu zor şartlara uyum sağlamanın da yollarını arayacağız. Her zaman birlikte olma dileğiyle.”

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN ÇIKARILMIŞTI

Altyazı dergisi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir grup arkadaş tarafından Ekim 2001’de çıkarılmaya başlanmıştı.

İlk çıktığı dönemde fotoğraf sanatı dergisi Geniş Açı'nın desteklediği dergi, 2003 yılından itibaren Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi bünyesine dahil olmuştu.

Altyazı, 2019'da yayın hayatına kısa bir ara verdikten sonra, Mayıs-Haziran 2019 sayısıyla birlikte iki ayda bir yayımlanmaya başladı.

Dergi yayın hayatına Mart 2019'da kurduğu Altyazı Sinema Derneği ile devam ediyordu.