Hasan Hüseyin Korkmazgil’in 3 Haziran 1963’te hayatını kaybeden komünist şair Nazım Hikmet ve Orhan Kemal’e ithaf ettiği, Türkiye’de 80’lerden bu yana yaşanan neoliberal karanlığı en iyi şekilde ifade eden unutulmaz eseri “Haziranda Ölmek Zor”; yıllar sonra AN Vokal’in sesiyle, Nazım Hikmet’in 60. ölüm yıldönümünde yeniden hayat buluyor.

AN Vokal'den Nazım Hikmet'e umut ve mücadeleyle selam: "Haziran'da Ölmek Zor"

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

AN Vokal, 80’lerde Grup Yorum’la özdeşleşen “Haziranda Ölmek Zor”a yeni bir soluk getirdi. 

Hasan Hüseyin Korkmazgil’in 3 Haziran 1963’te hayatını kaybeden komünist şair Nazım Hikmet ve Orhan Kemal’e ithaf ettiği, Türkiye’de 80’lerden bu yana yaşanan neoliberal karanlığı ifade eden unutulmaz eseri “Haziranda Ölmek Zor” yeniden yorumlandı.   

Korkmazgil’in memleketin hikayesini işçiler, köylüler ve yoksullar üzerinden anlattığı ve bir yandan da bu sınıfların hak, eşitlik ve insanca yaşam arayışında ne kadar hayati önemde olduklarını söylediği “Haziranda Ölmek Zor” 1977 yılında yayınlanmıştı.

Eser, aradan geçen yarım asırdan sonra bile Türkiye siyasetine, devletine, toplumuna, emekçisine dair güncelliğini kaybetmeyen bir anafikir etrafında şekilleniyor.