MKE'nin Ankara Mamak ilçesine bağlı Kayaş semtinde bulunan kapsül fabrikasında meydana gelen patlamada, 1'i ağır olmak üzere 4 işçi yaralandı. Patlama kaynaklı meydana gelen yangın ise ormanlık alana sıçradı. Yangın, ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Haber Merkezi
Ankara'da MKE fabrikasında patlama: 1'i ağır 4 yaralı
Fotoğraf: AA

birgun.net

Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Kayaş semtinde bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi’nin (MKE) kapsül fabrikasında  patlama sesleri duyuldu.

Alınan bilgiye göre, saat 10.56'da meydana gelen patlamada 4 işçi yaralandı. Çevredeki hastanelere kaldırılan işçilerden birinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor. 

MKE yönetimi, patlamaya yönelik henüz bir açıklama yapmadı. Patlamadan kaynaklı meydana gelen yangına müdahale çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

İTFAİYEDEN AÇIKLAMA

İtfaiye ekipleri tarafından yapılan açıklamada, patlama kaynaklı meydana gelen yangının ormanlık alana sıçradığı belirtildi.

Açıklama şu şekilde:

"Mamak Kayaş Mahallesi Kayaş Caddesi Makine Kimya Fabrikası'ndan gelen patlama ihbarı üzerine; saat 10.56'da Kayaş ve Siteler İstasyonları ile merkez istasyondan KBRN aracı olay yerine  yönlendirilmiştir. Saat 11.00'da olay yerine ulaşan ekiplerimiz kapsül bölümünde patlamaların devam ettiği suyla reaksiyona giren malzemeler sebebi ile müdahalede güçlük yaşandığı ve yangının ormanlık alana sirayet ettiği bilgisini vermiştir. Ekiplerimiz güvenli bölgeden söndürme çalışmaları devam etmektedir."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mamak Kayaş Caddesi'nde Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Kapsül Fabrikası'nda çıkan yangına ekiplerimiz anlık olarak müdahalede bulundu. Ormanlık alana da sirayet eden yangını kontrol altına almak için MKE ekipleriyle birlikte söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Yangında yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, Twitter'dan yaptığı açıklamada "MKE Kapsül Fabrikası'nda saat 10.52'de meydana gelen patlamada maalesef 4 işçimiz yaralandı. Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir" ifadelerine yer verdi.

MAMAK BELEDİYE BAŞKANI: KÜÇÜK PATLAMALAR DUYUYORUZ

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise, "Makine ve Kimya Endüstrisi Kayaş Kapsül Fabrikası'nda bir patlama meydana geldi. Patlamada yaralanan 4 personel hastaneye sevk edildi. Büyük geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Patlamanın olduğu yerden tüm çalışanlar uzaklaştırılarak güvenlik önlemleri alındı" açıklamasında bulundu. Köse ayrıca, küçük patlamar da duyulduğunu belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Patlamaya ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da, olayla ilgili bakanlık tarafından inceleme başlatıldığını açıkladı. 

Bakan Işıkhan'ın açıklaması şu şekilde:

"Ankara’da Kayaş MKE Kapsül Fabrikası'nda meydana gelen patlamada yaralanan 4 işçi kardeşimize Allah’tan acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun. Konuyla ilgili olarak inceleme için koordinasyon ekibi oluşturulmuş olup Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiştir."

MSB: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada ise, yangının kontrol altına alındığı, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

"Bakanlığımıza bağlı Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketinin (MKE A.Ş) Kayaş/Ankara’da bulunan Kapsül Fabrikasında 18 Temmuz 2023 tarihinde yangın meydana gelmiştir. Yangın sonucu dört işçimiz yaralanmıştır. Derhâl hastaneye sevk edilen yaralılarımızın sağlık durumları iyidir. Çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak bölgenin emniyeti sağlanmış ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, patlamada yaralanan 4 işçinin tedavi altına alındıklarını ve bilinçlerinin açık olduğunu söyledi.

Yangının tamamen kontrol altında alındığını hatırlatan Şahin, şu ifadelere yer verdi:

“Üretim yapılan bir bölümde teknik olarak sebebinin henüz kesin olarak bilinmediği bir patlama oldu. Orada çalışan dört işçimiz yaralandı. Şu anda tedavi altındalar. Bilinçleri açık. Kimyasal bir yangın olduğu için söndürme çalışmaları dikkatle sürdürüldü. Oksijenle teması kesen malzemeler kullandı. Durum tamamen kontrol altında. Orada bir itfaiye ekibi ile MKE’nin kendi söndürme ekibi her ihtimale karşı nöbette. Yaralılar, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Bir yaralımızın durumu diğerlerine göre daha önemli. Hayati tehlikesi ile ilgili doktorlar tarafından bir kayıt gelmedi. Hepsinin bilinci açık. Tedavileri devam ediyor. Yangın, dışarıdaki binalara sıçramadı. İçerideki 2 ya da 3 bölümde etkili olmuş. Diğer bölümlere etkisi olmadı. Yangın ARGE biriminde meydana geldi. Durum şu an itibarıyla endişe verici olma halinden çıkmıştır. Detaylı incelemeler teknik ekiplerce yapılacaktır.”

Güncellenecek...