MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e sahanın içinde yumruk attı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırı gerçekleştirilen Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın emniyet güçlerinin gözetiminde hastanede tedavi gördüğünü, tedavi sonrası gözaltı işlemlerinin yapılacağını açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi
Ankaragücü Başkanı Koca'dan hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Rizespor karşılaşması 1-1 eşitlikle sona ererken bitiş düdüğüyle birlikte Hakem Halil Umut Meler saldırıya uğradı.

Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı.

Hakem Halil Umut Meler, bu saldırının ardından yerde kaldı. Yumruğun ardından yerde kalan Halil Umut Meler'e saldıran kişiler güçlükle uzaklaştırıldı.

FARUK KOCA GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırı gerçekleştirilen Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın emniyet güçlerinin gözetiminde hastanede tedavi gördüğünü, tedavi sonrası gözaltı işlemlerinin yapılacağını açıkladı.

Bakan Yerlikaya ayrıca, hakeme saldırıda bulunan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahısların Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile gözaltına alındığını bildirdi.

FAİR PLAY ÖDÜLÜ ALDI

Hakem Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın, TFF tarafından Fair Play/Adil Oyun Başkan/Yönetici Ödülü'ne layık görüldüğü ortaya çıktı.

22 ve 23. dönem AKP Milletvekili olan Koca, Ankaragücü'nün son seçiminde 1058 oyun 802'sini alarak 2021'de başkanlık koltuğuna oturmuştu.

ÖZGÜR ÖZEL: ŞİDDET OLAYLARINI KINIYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yumruklu saldırıyı X hesabından şu mesajla kınadı:

“Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın maç sonrası FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler'e yumruk atmasıyla başlayan şiddet olaylarını kınıyorum. Şiddetin spor sahalarından kazınması için bugüne kadar yeterli önlem almayanları tekrar göreve davet ediyorum.”

DAVUTOĞLU: BALIK BAŞTAN KOKAR

Öte yandan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da şu mesajı yayınladı:

"Balık baştan kokar! Türkiye Süper Ligi’nde bu gece yaşanan skandal, ne kadar büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzun habercisidir. Kutuplaşma ve nefret dili bizi buraya getirdi. İhtiyaç duyduğumuz, ötekisi olmayan, spordan keyif alan, birliktelikten mutlu olan bir ülkedir. Suçluları cezalandırın. Hakem Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum."

ANKARAGÜCÜ: ÖZÜR DİLİYORUZ

Hakem Halil Umut Meler’e MKE Ankaragücü Spor kulüp Başkanı Faruk Koca’nın saldırmasının ardından kulüpten açıklama yapıldı.

MKE Ankaragücü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"MKE Ankaragücü Spor Kulübü olarak bu akşam yaşanan hadisenin üzüntüsü içerisindeyiz. Eryaman Stadyumu’nda karşılaştığımız Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası yaşanan üzücü olaydan dolayı Türk futbol kamuoyundan ve tüm spor camiasından özür dileriz."

ŞİKAYETÇİ OLDU

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından saldırıya uğrayan ve hastaneye kaldırılan Halil Umut Meler, saldırıya karışan herkesten şikayetçi oldu.