Haftanın takımı Ankaragücü olurken haftanın teknik direktörü de İsmail Kartal oldu. Haftanın oyuncusu Quresma olurken haftanın en şık gol vuruşunu da Mustafa Pektemek yaptı.

Süper Lig’de 10. haftanın açılış maçında Bursaspor, sahasında Alanyaspor’u ilk yarının başında ve sonunda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyunu kitlemeyi tercih eden ve bunu da başaran Bursaspor, bu galibiyetle Alanyaspor’la puanını eşitledi. Alanyaspor ya kazanıyor ya da kaybediyor. İlk 10 hafta sonunda ligde beraberliği olmayan iki takımdan biri.

Erzurumspor hem üç puana üzülüp hem bir puana sevineceği bir maç oynadı. Kasımpaşa karşısında ilk yarının son bölümünde öne geçip maçın son çeyrek saatine kadar skor üstünlüğünü korudu. Egemen’in ikinci sarı karttan oyun dışında kalmasına sebep olan penaltı atışı golle sonuçlandıktan sonra oyunun kontrolünü kaybedip kalesinde tehlikeler yaşadı. Bu sonuç Kasımpaşa’nın ligde aldığı ilk beraberlik oldu.

7 haftadır kalesini gole kapatan Başakşehir, Konyaspor’u tek golle geçerek liderlik koltuğuna yerleşti. Başakşehir’e üç puanı getiren gol, eski bir Konyasporlu Rijad Bajic’ten geldi. Maçın son bölümünde Kerim Frei’ın yerine oyuna giren ve bu sezon ilk kez sahaya çıkan Arda Turan’ı Konyasporlu futbolseverler protesto ettiler. Bir dönem tüm yurtta Atletico Madrid’in şampiyonluğunun kutlanmasına sebep olan sevimli delikanlı, saha dışı hareketleriyle milyonların öfkesini kazanmış durumda. Ligde 4 maçtır galip gelemeyen Konyaspor haftayı düşme hattına da Avrupa vizesine de eşit mesafede tamamladı.

Bu sezon taraftarlarına umut veren iki takımın mücadelesinde Antalyaspor ile Trabzonspor karşılıklı birer golle puanları paylaştı. Antakyaspor’un golcüsü Doukara, yaklaşık 30 metreden attığı harika golle bu sezonki yüksek formunu devam ettirmiş oldu. Skoru eşitleyen, kendisine yapılan penaltı vuruşunu gole çeviren Burak Yılmaz oldu. Her iki takım kalecisi de başarılı kurtarışlar yaparak takımlarının mağlup olmasına engel oldular.

Sivasspor’u konuk eden 2-0 yenen Kayserispor, 5 maçlık galibiyet hasretini sonlandırdı. Sivasspor bu sezon evinden uzakta hiç maç kazanamadı.

Pazar gününün ilk sürprizini yapan Yeni Malatyaspor oldu. Galarasaray’ı son derece etkili bir oyunun ardından 2-0 mağlup ettiler. Haftaya lider başlayan Galatasaray forvet bölgesindeki eksikliğin bedelini ağır ödüyor. Malatya deplasmanında iyi oynamadıkları aşikâr, ancak ikinci yarının hemen başında yakalanan pozisyonları ortalama üzeri bir forvet gole çevirebilir, maçın hikâyesi de ayrı yazılabilirdi.

Fenerbahçe yönetimi renktaş Ankaragücü’ne Kadıköy’de 3-1 gibi net bir skorla mağlup olunmasının hemen ardından teknik direktör Cocu’nun sözleşmesini feshettiğini duyurdu. Milli maç arasından önce duraklama dönemine giren Ankaragücü, milli arada toparlanıp sonra oynadığı iki maçı da kazanarak futbol otoritelerini şaşırtmaya devam ediyor.

Sevilla hezimetinin ardından evinde Göztepe’yi misafir eden Akhisar, rakibini tek golle mağlup ederek altın değerinde bir galibiyet elde etti. Göztepe’yi bu kadar etkisiz yakalamışken 2. golü bulamamanın faturası ağır olabilirdi. Akhisarlı futbolcuların son bölümde döktükleri ecel terlerinden çıkartmaları gereken dersler var. Göztepe bu sezon deplasmanda oynadığı 5 maçın 4’ünü kaybetti. Deplasmanda bu ve benzeri maçlardan en azından 1 puan almayı başarmaları gerekiyor.

Avrupa Ligi’nde taraftarının verdiği mesajı almış gibi gözüken Beşiktaşlı futbolcular, maçın başında buldukları gol ve rakibin erkenden 10 kişi kalmasıyla Rize karşısında rahat bir galibiyet elde ettiler. Kadrosunda Süper Lig’de kullandığı penaltı vuruşlarının tamamını gole çevirmiş Vagner Love varken her hafta başka bir oyuncu penaltı kaçırmaya devam ediyor. Hem erken gelen goller hem de kolay çıkan kartlar Rizespor’un sahada planladığının çok gerisinde bir performans sergilemesine ve haftayı puansız kapatmasına sebep oldu.

ankaragucu-nun-yukselisi-526221-1.