Antalya'da 6 Mayıs'ta gerçekleştirilen Deniz Gezmiş anması nedeniyle bu sabah yapılan ev baskınlarında aralarında SOL Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri Öykü Ağtaş ve Sabri Kırdar'ın da olduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Antalya'da 'Deniz Gezmiş anması' baskını: 24 kişi gözaltına alındı
Fotoğraf: Gazete Duvar

Antalya’da sabaha karşı yapılan ev baskınlarında, SOL Parti, Emek Partisi, Halkevleri, Türkiye İşçi Partisi, DİSK/Emekli-Sen ve Eğitim Sen üye ve yöneticisi olan 24 kişi gözaltına alındı.

6 Mayıs’ta Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için yapılan anmaya katıldıkları gerekçesiyle aralarında, SOL Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri Öykü Ağtaş ve Sabri Kırdar'ın da olduğu 24 kişi evleri basılarak gözaltına alındı. 

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Şube Örgütlenme Sekreteri Çigdem Altıntaş Peker, önceki dönem yöneticileri Kadir Öztürk, Hasan Taşkın, işyeri temsilcisi Yaşar Sarıpınar ve Emek Demokrasi Güçeri bileşenleri kurum üyeleri de gözaltına alınanlar arasında.

SOL PARTİ'DEN AÇIKLAMA

SOL Parti'den gözaltılara ilişkin yapılan açıklamada, "Deniz Gezmiş anması nedeniyle Antalya'da aralarında il yönetim kurulu üyelerimiz Öykü Ağtaş ve Sabri Kırdar'ın da olduğu 24 kişi gözaltına alındı. Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı Denizler'in yolundayız, bağımsızlık yolundayız..." denildi.

TİP: YOLDAŞLARIMIZI SERBEST BIRAKIN

Gözaltılara ilişkin Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"Deniz Gezmiş anmasına katıldıkları gerekçesiyle aralarında Türkiye İşçi Partisi üye ve yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda mücadele arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Bilinmelidir ki bu baskılar bizi yıldıramaz. Yoldaşlarımızı derhal serbest bırakın"