Haftanın açılışı Başkent’teydi. İlk yarıda kendi evinde sadece bir maç kazanan Osmanlıspor, Torje’nin önderliğinde Sivas’ı farklı mağlup ederek evinde üst üste ikinci maçını kazandı. Sivas 2016 performansıyla dibe vuruyor. Maçın ardından istifa eden Okan Buruk’un yerine Mesut Bakkal bu sezon Sivas’ın başına geçen 3. teknik direktör oldu.

Morais’in beyin kanaması geçirmesi sebebiyle moralsiz günler geçiren Antalya ligin tepesindeki rakibini Eto’o’nun önderliğinde farklı yenerek moral buldu. İlk yarıyı 1-0 yenik kapatan Pereira, ikinci devreye Ozan’ın yerine Van Persie’yi oyuna alarak başladı. Portekizli teknik adam çift forvetli dizilişin hata olduğunu anlamıştı ancak Diego’yu oyuna alana kadar kalesinde 2 gol daha gördü. Bu sezon takım savunmasıyla fark yaratan sarı lacivertler ilk kez kalesinde 4 gol gördü.

Devre arasını hazırlık yapmak yerine teknik direktör değişikliğiyle geçiren ve en sonunda takımı ligde tutamazsa para almayacağını açıklayan Ümit Özat ile anlaşan Mersin İdman Yurdu deplasmanda Kayseri’yi tek golle geçerek yokluklar içinde de olsa mücadele edeceğini gösterdi. Maçın 70 dakikasını 10 kişi oynayan Kayseri, üst üste ikinci mağlubiyetini aldı.
Bursaspor ile Başakşehir arasındaki gol atma yarışında kazanan çıkmadı. Batalla’nın Timsah Arena’da ilk kez arz-ı endam ettiği karşılaşmada erken 10 kişi kalan ev sahibi iki farkı koruyamadı. İki haftadır Galatasaray’ın önüne geçme fırsatını kullanamayan Başakşehir, geçen sene Avrupa vizesi getiren performansının hâlâ 2 puan önünde.

Hedeflerinin epey gerisine düşen Galatasaray ilk yarısında hiç varlık gösteremediği karşılaşmada Konya ile golsüz berabere kaldı. İlk yarıdaki üstünlüğünü skora yansıtamayan Konya’yı ikinci 45 dakikada da futbol tanrıları korudu. Üçüncülük adayları çok olunca en kıdemli UEFA Kupası biletini kimin alacağı da şampiyon kadar merak edilir oldu.

Eskişehirspor Rize deplasmanından da puan alarak direnişine devam etse de 15. sırayla arası açılmaya devam ediyor. 8 puanlık farkı kapatmak kolay değil. Eskişehir kalecisi Boffin’e takılan Rize’nin Kweuke’siz gol atmakta zorlandığı ortada...
Haftanın en kârlı takımlarından biri de Akhisar’dı. 5 haftadır kazanamayan Akigolar Trabzon’u yenerek üçüncülük yarışında gene iddialı duruma geldiler. Trabzon için ilk maçında gol atan Muhammet Demir’in performansı dışında olumlu bir şey yoktu. Karadeniz temsilcisi 12. sıraya kadar geriledi.

Nihayet lig maçı oynayabilen Beşiktaş kaldığı yerden devam ediyor. Ligin yükselişteki takımlarından G.Antep’i iştahlı bir oyunun ardından farklı mağlup ederek şampiyonluk yolundaki rakibine gözdağı verdi. İki hafta üst üste kaybeden G.Antep gelecek hafta Akhisar’ı da yenemezse başaltı takımı olma hayalini gelecek sezonlara ertelemesi gerekebilir.

Kasımpaşa da ikinci yarının ayarı bozulan takımlarından. 2016’daki tüm maçlarını İstanbul’da oynamasına rağmen üç maçtan sadece bir puan çıkartan Rıza Çalımbay’ın takımı rakiplerinden seri yakalayan olmadığı için hedeften hâlâ uzaklaşmadı. İbrahim Üzülmez 3’te 3 yaparak takımının puanını 22’ye çıkarttı. Mersin ve Eskişehir’in puan toplamaya başladığı dönemi kayıpsız atlatmaları, rakiplerinin de inancını törpülüyor.

Haftanın teknik direktörü unvanını pozitif ayrımcılık yaparak beyin kanaması geçirdiği için takımıyla ilk galibiyet sevincini yaşayamayan Morais’e gidiyor.

Haftanın takımı Fenerbahçe’yi farklı yenen Antalya oldu.

Suskun golcülerin yeniden işbaşı yaptığı haftanın en güzel golünü atan Cikalleshi, oyuna sonradan girmesine rağmen takımının 3 golüne de katkı sağladığı için haftanın oyuncusu da olmayı hak etti.