Fransa Dordogne bölgesindeki Le Ferrasie sit alanında, muhtemelen 41 bin yıl önce 2 yaşlarında Neandertal bir çocuğun gömüldüğü ortaya çıkarıldı. Araştırma, 2 yaşındaki Neandertal çocuğun bedeninin tortul tabakada kazılan bir çukura amaçlı bir şekilde konduğunu kanıtlıyor.

Araştırma: Neandertallerin ölülerini gömdüklerine dair yeni bir kanıt ortaya çıktı

Dış Haberler Servisi

Fransa'dan CNRS ve Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, İspanya'dan ise Bask Üniversitesi ortaklığında geliştirilen bir araştırmada, Fransa Dordogne bölgesindeki Le Ferrasie sit alanında, muhtemelen 41 bin yıl önce 2 yaşlarında Neandertal bir çocuğun gömüldüğü ortaya çıkarıldı.

Scientific Reports dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, tortu tabakasının altına gömülen iskeletin, o dönemden kalan aynı tabakadaki bizon ve diğer otçullara göre daha iyi korunmuş olması ve kemiklerin anatomik yapısını koruyor oluşu, ölüm sonrası hemen gömüldüğünü gösteriyordu.

Science Daily'nin haberine göre, bu araştırma, 2 yaşındaki Neandertal çocuğun bedeninin tortul tabakada kazılan bir çukura amaçlı bir şekilde konduğunu kanıtlamakla birlikte, Neandertallerin ölü gömme pratiklerinin kronolojisi ve coğrafi boyutunu anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyuluyor.