Mustafa Denizli'nin istifasının ardından ilk lig maçına çıkan Galatasaray, ligin en organize takımlarından Başakşehir'i konuk etti.

Bu sezon tüm maçlarda forma giyen tek oyuncu Muslera belindeki ağrı sebebiyle kaleyi Cenk Gönen'e bırakırken, Galatasaray formasıyla ilk lig maçında Cenk, 5. dakikada Mahmut Tekdemir'in vuruşunu başarılı şekilde engelledi. Ancak dönen top Visca'nın önünde kaldı. Başakşehir'in en golcü oyuncusu düzgün bir vuruşla Cenk'i mağlup etti. Golün ardından ev sahibi topla daha çok oynayan taraf olsa da ilk yarım saatte pozisyon üretemedi. 32. dakikada Yasin'in kafa vuruşunu Bekir çizgiden çıkartırken hemen bir dakika sonra Selçuk'un vuruşunda Volkan Babacan gole izin vermedi. Sneijder'in uzak mesafeden kullandığı serbest atıştı da Volkan direğin dibinde kornere çelmeyi başardı. İlk yarı boyunca kontra ataklarda son pası yapamayan Başakşehir, 41'de Mossoro ile son pası doğru yaptı. Mehmet Batdal'ın yerden vuruşunu çıkaran Cenk, bir kaç dakika sonra Mehmet Batdal'ın kafa vuruşunda topu kalenin içine tokatlayarak ilk yarının sonucunu ilan etti.

Galatasaray ikinci yarıya Denayer'in yerine Semih Kaya'yı oyuna alarak başladı. Başlama vuruşuyla beraber tribünlerin protestosu da başladı. Yasin'in golü taraftarın tepkisini azaltmaktan ziyade arttırdı. Tribünlerin tepkisi arttıkça Galatasaray'ın da baskısı arttı. 71. dakikada Yasin'in takımının ve kendisinin ikinci golünü atarak skoru eşitlemesi hem baskıyı hem de tepkiyi arttırdı. Ancak golü bulan konuk takım oldu. Edin Visca kendi yarattığı pozisyonda Cenk'i bir kez daha mağlup ederek takımını yeniden öne geçirdi. Galatasaray penaltı vuruşuyla skoru eşitlerken, golü atan kaptan Selçuk tribünlerin kendisine gösterdiği tepkiye gol sevinci yaşamayarak cevap veriyordu.

2-0 geriye düştüğü maçı kaybetmemiş olmak Galatasaray'ı ilk 4 konusunda hala potada tutmaya yeterli. Avrupa Kupaları'ndan bir yıl men cezası alan Sarı-Kırmızılılar için bu sezon iki hedef var, UEFA kupasına katılma hakkı kazanarak cezanın uygulanmasını sonraki sezona bırakmamak ve evinde derbi maçlarını kazanmak.