Milli Eğitim Bakanlığı’nca Türkiye genelinde depremde zarar görme sebebiyle yıkım kararı verilen okullar arasında bulunan Artvin Gazi Ortaokulu velileri, okul bahçesinde toplanarak yıkım kararına tepki gösterdi

Artvin'de, yıkım kararı verilen okulun velileri isyan etti

Dilan Şahinbaş

Milli Eğitim Bakanlığı, Artvin’de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2 okulun yıkılmasına karar verdi. Listede yer alan Gazi Ortaokulu öğrencilerinin merkezde bulunan başka bir okulda sabahçı ve öğlenci olmak üzere 2’li eğitim görmeleri yönünde verilen karara veliler tepki gösterdi.

OKULLAR EN KISA SÜRE İÇİNDE BOŞALTILACAK

Artvin İl Milli Eğitin Müdürü Fahri Acar, yıkımına karar verilen Gazi Ortaokulu toplantı salonunda velilerle bir araya gelerek velilerin sorularını yanıtladı. Acar, il genelinde deprem riski taşıyan bir okul için yıkım, bir okul içinde güçlendirme kararı alındığını kaydetti.

İl genelinde 25 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullara yönelik hazırlanan deprem risk analiz raporunun tamamlandığını dile getiren Acar, “ Bir süredir yapılan depremsellik çalışmaları sonucunda ilimizde 2 okulla ilgili bir karar elimize ulaştı. İlimizde Gazi Ortaokulu yıkılıp yeniden yapılması gereken okullar sınıfında. Kemalpaşa ilçemizde bulunan Kemalpaşa Ortaokulu da güçlendirilerek eğitime devam edilecek okullar arasında bulunuyor. Bu iki okulumuzu en kısa sürede boşaltacağız. Gazi Ortaokulu’muzu yıkıp buraya yeni bir Gazi Ortaokulu yapacağız. Bu nedenle geçici olarak bu okulumuzu kullanamayacağız” diye konuştu.

artvin-de-hakkinda-yikim-karari-verilen-okul-velileri-isyan-ettirdi-692825-1.

'ÖNCELİĞİMİZ, ÇOCUKLARIMIZ'

Bu süreçte velilerden anlayış ve destek beklediklerini kaydeden Acar, “Çocuklarımız önceliğimiz. Öğretmen arkadaşlarımızla da konuştuk. Çocuklarımızın eğitiminin aksamaması lazım. Çocuklarımızın eğitime konsantresini sağlayalım” dedi.

Bazı velilerin yıkımın yıl sonuna ertelenmesi talebi üzeri üzerine okulu kesinlikle boşaltmak zorunda olduklarını ve bu konuda riske giremeyeceklerini kaydeden Acar, “Bakanlıktan ivedilikle boşaltın diye bir yazı geldi. Bizim inisiyatifinde olan bir durum değil” dedi.

Veliler ise, okulun yıkılmasına karşı olmadıklarını ancak, sezonun ortasında çocuklarını başka bir okula sabah ve öğlenci olmak üzere göndermek istemediklerini ifade ettiler.