Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda üçüncü kez toplandı.Toplantı 3 saate yakın sürdü.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı yapıldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında yaptığı üçüncü toplantı sona erdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil etti.

Toplantının son bölümüne Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da katıldı.

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, toplantıya girişinde basın mensuplarının soruları üzerine şunları söyledi: "Toplantıya girmeden bir değerlendirmek yapmak doğru değil. Bugün netleşecek (rakam). Esas haber, çıkınca olacak. Hem işverenin hem bakanların elini görelim. Elini görürsek biz de kendimiz, dağarcığımızda ne varsa dökeceğiz. Basın mensubu arkadaşlardan bana sürekli bir mesaj geliyor; Külliye'de bir hazırlık olduğunu söylüyorlar, inşallah öyledir. Bir an önce bitsin, biz de işimize gücümüze bakalım. İnsanlar umutla bekliyorlar, inşallah onların umutlarını boşa çıkartmayacak bir rakam üzerinde uzlaşırız, üçlü mutabakat şeklinde imzalarız; amacımızı, arzumuz, umudumuz bu yönde."

3 saate yakın süren toplantı sona erdi.

ASGARİ ÜCRET NET 5 BİN 500 LİRA

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 7 bin 603 lira 43 kuruş. Bunun 6 bin 471 lirasını brüt asgari ücret, 1003 lira 1 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 129 lira 42 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.