Avukat Ersan Barkın, daha önce çektiği videolarda seçimden önce önemli açıklamalarda bulunacağını söyleyen ancak şu anda BAE'de dijital tecrit altında olduğu söylenen suç örgütü lideri Sedat Peker ile ilgili, "Bugün karşı karşıya kaldığı durum hukuki durum, Sedat Peker’in bu koşullar ortadan kalkmaz ise açıklamalarını bugün itibarıyla yapmasına olanak vermiyor. Bu tecridin kaldırılması durumunda Peker, söz verdiği açıklamaları söz verdiği içerikten çok daha öte açıklamalar yapma kararlılığındadır" dedi.

Avukatından yeni açıklama: Sedat Peker seçimden önce konuşacak mı?

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) dijital tecrit altında bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, seçimden önce konuşması beklenen Peker’in ifşalarını yapıp yapmayacağı sorusuna yanıt verdi.

TELE1 ekranlarında Gökmen Karadağ’ın sorularını yanıtlayan Barkın, "Sedat Peker defteri kapattı mı? Peker’in ortaya koyduğu bir akit vardı. Peker, bu sözleşmeyi, ‘Kendi ailemin geleceği yola çıktım, çıkmış olduğum yolda ortaya koyduğum ifşalar ülkenin geleceği için çok değerli olacak sahip çıkın. Dolayısıyla defterin sahibi, Peker değil Türk toplumu. Peker için defter ne kadar açıksa yarın da açık olacağı açıktır. Sedat Peker’in karşı karşıya kaldığı durum yalnızca kendini ilgilendirseydi iktidarla anlaştığı iddiası gerçek olurdu. Ailesini alt üst eden bir durumda Peker’in ya da namus sahibi olan bir yurttaşın bunu kabul etmesi mümkün değildir. İktidarla anlaşan birinin ramazan kolisine el konulması mümkün mü?" dedi.

"BU DURUM ORTADAN KALKMAZSA BU AÇIKLAMALARI YAPAMAZ"

"Bugün karşı karşıya kaldığı durum hukuki durum, Sedat Peker’in bu koşullar ortadan kalkmaz ise açıklamalarını bugün itibarıyla yapmasına olanak vermiyor" diyen Barkın, "Ancak ben bu değerlendirmeyi bugün yapmıyorum ki. Dijital tecrit diye tanımladığımız Sedat Peker’in politik etkisi olabilecek herhangi bir paylaşımda bulunmasına olanak vermeyen, kendisine bağlı, kendisiyle ilişkilendirilen hesapların açıklama herhangi bir siyasal karşılığı olabilecek açıklama yapmasına olanak vermeyen bu durum ortadan kalkmazsa bu açıklamaları yapamaz" ifadelerini kullandı.

Barkın, Peker'in tecridin kaldırılması durumunda konuşacağını belirtti. Barkın "Seçime kadar bu koşulların kaldırılması noktasında iktidara alternatif olan bu blokun uluslararası karşılığı bulunması halinde, bu tecridin kaldırılması durumunda Peker, söz verdiği açıklamaları söz verdiği içerikten çok daha öte açıklamalar yapma kararlılığındadır" diye konuştu.

BAŞKA BİR ÜLKEYE GİDEREK VİDEO ÇEKER Mİ?

Peker’in başka bir ülkeye gidip video çekme ihtimali hakkında da Barkın şunları söyledi:

"Peker hakkında iki kırmızı bülten kararı var. Peker’in ifşaatlara başladığından beri pasaportu yok, üçüncü bir ülkeye gitmesinin olanağı yok. Başka bir ülkeye gidip video çekemez. Bugünkü koşullar açıklama yapmasına izin vermiyor. Muhalefet bloku neden adım atmadı?"

“PEKER’İN PAYLAŞIMLARINA İKAZ GELECEKTİR”

Barkın, Peker’in TELE1’in paylaşımlarını retweet etmesi nedeniyle BAE’li yetkililer tarafından ikaz edileceğini söyledi. Barkın, “Bugün yaptığı retweetlere sabah ikaz gelecektir. Avukatı ile yüz yüze görüşme talebi getiremiyorum içinde bulunduğu durumda” dedi.

Barkın, "Biz Peker’in ifşaları nedeniyle davaların açılmasını beklerken Peker’e ifşalarda adı geçen kişilerin şikayetleri nedeniyle davalarla karşı karşıya kalıyoruz" diye konuştu.

Barkın tehdit edilip edilmediğine ilişkin soruya ise, "Bazı kesimlerini memnun edebilir diye tam olarak ortaya koymak istemem ama evet yaşamımız bir yıl önceki gibi değil" dedi.