Gazetemize yazılarıyla katkı veren kütüphanecilik bilimi uzmanı Aydın İleri, Maltepe Gülsuyu Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Aydın İleri’nin eşi Filiz İleri, törende yaptığı konuşmada, “Aydın İleri haksızlıklara hiç dayanamazdı. İnandığı doğruları sonuna kadar savunan kahraman bir insandı, 44 yıllık hayatına çok şey sığdırdı. Hepinize tek tek dokundu” dedi.

Aydın İleri’ye zor veda

BirGün yazarı ve dostu, kütüphanecilik bilim uzmanı, araştırmacı-yazar Aydın İleri, İstanbul Maltepe Gülsuyu Cemevi’nde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Koronavirüs nedeniyle önceki gün henüz 44 yaşındayken yaşamını yitiren eski Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı, Kütüphanecilik Bilim Uzmanı Aydın İleri için düzenlenen törene ailesi, yol arkadaşları, SOL Parti PM Üyesi Alper Taş, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, eski Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile çok sayıda kişi katıldı.

Aydın İleri’nin eşi Filiz İleri, cenaze töreninde bir konuşma yaptı. Filiz İleri, şunları söyledi:

“Aydın zor koşulları hep severdi. Kimin cenazesi olsa hep koşardı. Bu hava koşullarında onun yanında olduğunuz, koşup geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Aydın İleri haksızlıklara hiç dayanamazdı. İnandığı doğruları sonuna kadar savunan kahraman bir insandı, 44 yıllık hayatına çok şey sığdırdı. Hepinize tek tek dokundu.”

“ADİL OLMAYAN ÖLÜM”

SOL Parti PM Üyesi Alper Taş ise şunları dile getirdi:

“Sözcükler yetmez anlatmaya. Şair ‘Ölüm adın kalleş olsun’ diye boşuna dememiş. Bugünler için demiş. Adil olmayan bir ölüm bu. Nazım ustanın bir şiiri gelir aklıma:

Bir eski Acem şairi:

Ölüm âdildir diyor,

aynı haşmetle vurur şahı fakiri.

ölümün âdil olması için

hayatın âdil olması lâzım, diyorsunuz...”

aydin-ileri-ye-zor-veda-971586-1.

AYDIN İLERİ HAKKINDA

Aynı zamanda SOL Parti İstanbul Üyesi olan Aydın İleri, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Anabilim dalında lisans eğitimini, 2011’de de Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

Aydın İleri’nin 2006 yılında yayımlanan ‘Eşekle Gelen Aydınlık’ isimli bir araştırma inceleme kitabı, 2010 yılında yayımlanan ‘Olimpos Öyküleri’ isimli ortak öykü kitabı, ‘80’lerde Çocuk Olmak’ ve ‘90’lar Çocuk Mu Genç mi?’ isimli kitap çalışmalarında bir deneme-anısı, bulunuyor.

İleri, BirGün Kitap ve BirGün Pazar’a yazılarıyla katkı sunuyordu.