Eski HDP milletvekili ve SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, 'AKP’den milletvekili adayı olacağı' iddialarına ilişkin soruya "Bize yansıyan herhangi bir talep yok. Olmayan bir şey üzerinden yorum yapmayı, değerlendirme yapmayı siyasi etik açısından doğru bulmam" dedi.

Ayhan Bilgen'den 'AKP'den vekil adayı olacak' iddiasıyla ilgili yeni açıklama

HDP'den ayrılacak kendi partisini kuran ancak seçimlere girme hakkı kazanamayan SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, AKP'den vekil adayı olacağı iddialarına ilişkin yeni açıklama yaptı.

Bilgen, "Basında sanırım daha çok AK Parti kulislerinden aktarılan yorumlar var. Dolayısıyla bize yansıyan herhangi bir talep de yok, bir girişim, bir görüşme de yok. Bize yansıyan bir şey olmadığı için olmayan bir şey üzerinden yorum yapmayı, değerlendirme yapmayı siyasi etik açısından doğru bulmam" diye konuştu.

"İTTİFAKLAR KONUSUNDA ÇOK NET KONUŞUYORUZ"

Bilgen açıklamalarına şöyle devam etti:

"Biz seçimlere kendimiz girmek üzere 41 ilde örgütlenme çalışmamızı kasım ayında tamamladık, büyük kongremizi yaptık ama seçim haziranda olsaydı 6 aylık süremizi doldurup seçime girme hakkını elde edecektik. Ne yazık ki mayıs ayında olunca bu mümkün olmadı. Yarın MYK’mızı toplayacağız. Seçimlerle ilgili partimizin tutumunu tavrını netleştirmeye çalışacağız.

Başından beri biz seçimler ve ittifaklar konusunda çok net konuşuyoruz. Biz hiç kimseye kapımızı kapatmayacağımızı, Türkiye siyasetin kutuplaşma, kamplaşma, geirlim siyasetini tehlikeli bulduğumuzu söyledik. Yarın genel değerlendirmemizi yapacağız, belki yetkilendirme ve prensip kararlarımızı alacağız. Önümüzdeki günlerde de eğer bir teklif gelirse bunu tartışıp değerlendireceğiz."

"CHP, HDP İLE ŞEFFAF BİR İLETİŞİM KURMALI"

İttifaklara ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bilgen, CHP'nin HDP ile açık ve şeffaf bir şekilde iletişim kurması gerektiğini söyledi.

Bilgen, şunları kaydetti:

"Ben siyasi hayatım boyunca Kürtlerin demokratik kanallardan hak arama mücadelesini değerli buldum. Kimseyi dışlamayan, tek tipleştirmeyi doğru bulmayan bir anlayışın Türkiye demokrasisi açısından da Kürtler açısından da yararlı. CHP'nin HDP ile açık ve şeffaf kuracağı ilişkinin Türkiye'nin yararına olacağını düşünüyorum. Açık ve şeffaf kelimelerinin altını özellikle çiziyorum. Yani Kürtlere saygının, Kürt seçmenin iradesine saygının gereği budur."