Mustafa Murat Ayhan, üzerini örtmek isterken elinin Azra Gülendam Haytaoğlu’nun bedenine değdiğini ve “Ne yapıyorsun!” demesi üzerine genç kadını ‘paniğe kapılıp boğduğunu’ iddia etti.

Azra’yı öldüren Murat Ayhan’ın ifadesi ortaya çıktı: Paniğe kapıldığı için boğmuş!

Antalya’da gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’na (21) cinsel saldırıda bulunup öldüren Mustafa Murat Ayhan’ın ifadesi ortaya çıktı. Paniğe kapıldığı için genç kadını boğduğunu iddia eden Ayhan, cinayetten sonra kadının bedenini de parçaladığını iddia etti.

Sözcü’den İsmail Saymaz’ın haberine göre inşaat mühendisi ve emlakçı olan Mustafa Murat Ayhan (48), 2013’te boşandığını, bir erkek çocuk sahibi olduğunu anlattı. Ayhan, 16 Temmuz’da Konyaaltı’nda kafeye gittiğini, kafede servis elemanı olan Azra Gülendam Haytaoğlu ile tanıştığını söyledi. Haytaoğlu’na iş teklif ettiğini belirten Ayhan, karşılıklı telefonlarını aldıklarını söyledi.

28 Temmuz’da Azra’nın koronavirüse yakalandığını öğrenince mesaj yazdığını kaydeden Ayhan, kadının “Bakanım yok, beş gün oldu bir şey yemedim, ilaçlarımı alamadım, ölmek istiyorum. Her yerim çok ağrıyor” dediğini söyledi.-

Haytaoğlu’nu evden aldığını ve lokantaya gittiklerini belirten Ayhan, kadının ilacını alıp eve dönmek üzere yola çıktıklarını söyledi. Ayhan, şöyle devam etti:

“Azra, arkadaşına telefon açtı. Arkadaşı cevap vermedi. ‘Uyumuş, telefonu duymuyor’ dedi. ‘Evine bırakayım mı?’ diye sordum. ‘Ablam ile kalmak istemiyorum’ demesi üzerine ‘Bende kalabilirsin’ dedim. Azra, ablası aradığında ‘Eve dönmeyeceğim, sana bahsettiğim arkadaşımda kalacağım, beni merak etme’ dedi.”

CEP TELEFONUNU ÇÖPE ATTI

Saat 01.30’da eve geldiklerini kaydeden Ayhan, Haytaoğlu salonda uyurken, kendisinin ise odaya geçtiğini ifade etti. Saatlerce uyuşturucu hapı aldığını anlatan Ayhan, saat 13’te odadan çıktığında Haytaoğlu’nun üzeri açık şekilde uyuyor olduğunu öne sürerek, şöyle devam etti:

“Üzerini örttüğüm sırada elim kalçasına değdi. Panikle uyanıp ‘Ne yapıyorsun’ diyerek, bağırıp yüzümün sol tarafını tırmaladı. Panikledim ve ‘Sus ne bağırıyorsun’ diyerek, Azra’nın boğazını sıktım. Nefes almadığını, nabzının atmadığını fark edince öldüğünü anladım.”

Kadının telefonu ve terliğini el valizine doldurup evden çıktığını anlatan Ayhan, cep telefonunu Boğaçay’a, terliği çöpe attığını söyledi. Ayhan, sitede kamera olduğu için Haytaoğlu’nun cansız bedenini parçaladığını ve ormanlık alana koyduğunu aktardı.

CİNSEL SALDIRIDA BULUNMADIĞINI İDDİA ETTİ

Haytaoğlu’na cinsel saldırıda bulunmadığını iddia eden Ayhan, “Bağırıp yüzümü tırmalaması üzerine paniğe kapıldım. Polise şikayet eder korkusu ile boğazını sıktım ve öldürdüm” dedi. Ayhan, savcılıkta, Azra’nın kafasını attığı noktayı hatırlayamadığını anlattı.

Ayhan, Antalya 6. Sulh Ceza Hakimliği’nde ise “Çok pişmanım. Böyle bir şeyin yaşanmasını istemezdim. Olayı planlamadım” dedi.