DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçimlerde büyük bir değişim yaşanacağını belirterek AKP’ye oy veren seçmenlere çağrı yaptı. 14 Mayıs’taki seçimlerinde bir referandum niteliği taşıdığını belirten Babacan, seçimlere ortak listeyle girilmesi talebinin CHP'den geldiğini söyledi.

Babacan'dan ortak liste açıklaması: Teklif CHP'den geldi

HABER MERKEZİ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Ankara’da düzenlenen il başkanları toplantısında konuştu. Kendi partisini desteklemek isteyenleri CHP’ye oy vermeye çağıran Babacan, seçimlere bir ‘referandum’ gözüyle bakılması gerektiğini ve ortak liste teklifinin CHP'den geldiğini söyledi. 

“BU SEÇİM ÖZÜNDE BİR REFERANDUM”

Seçimde iki temel ittifak olduğunu ve seçimenin önünde iki seçenek bulunacağını belirten Babacan, şunları söyledi: 

“Bu seçim özünde bir referandum. İki temel ittifak ve cumhurbaşkanı adayı var. Özünde iki seçenek var: Demokrasi mi, otoriterlik mi? Ortak akıl mı, tek akıl mı? Huzur mu, kriz mi? Zenginlik mi, fakirlik mi? Özgürlük mü, baskı mı? Hukuk mu, keyfilik mi? Umut mu, korku mu? Sevgi mi, öfke mi? Bereketli, huzurlu sofralar mı; kilosu 30 liraya çıkan soğan mı? Herkesi kucaklayan kapsayıcı bir bakış mı, kendinden olmayan herkese terörist diyen nobran bir dil mi? Koşa koşa dönenlerin ülkesi mi, gidemeyenlerin ülkesi mi? Bahar mı, karakış mı?”

İKİ SANDIK

Seçimlerde DEVA Partisi’ne destek vermek isteyenlere CHP’yi işaret eden Babacan, Kılıçdaroğlu için de oy istedi:

“Bizim özgürlük, adalet, zenginlik tercihimizi altında yazan isimler; birinci sandıkta Sayın Kılıçdaroğlu, ikinci sandıkta da DEVA için Cumhuriyet Halk Partisi. Değişim için, kaybedeni olmayan bir zafer için oy vereceksiniz. Biz buradayız. Sizleri de seçimin şafağında aramıza bekliyoruz. Bu büyük yürüyüşte hep beraber olacağız. Endişeye mahal yok.”

"TEKLİF CHP'DEN GELDİ"

Ali Babacan, seçimlere ortak listeyle girilmesi teklifinin CHP'den geldiğini de söyledi:

"CHP bize bu analizleri yaparak geldi ve ilk teklif zaten onlardan geldi. Biz gidip de herhangi bir partiye 'Ya böyle bir şey yapabilir miyiz?', 'Bizim adaylarımız acaba sizin listenizden girebilir mi?' diye bir teklifte bulunmadık. Bakın bu çok önemli bir ayrıntıdır. Yapanlar olmuş olabilir, biz böyle bir şey yapmadık."

“ELİM AK PARTİ’YE GİTMİYOR”

“Bazı mahallelerde söylenen bir tabir vardır: ‘Elim altı oka gitmiyor, CHP’ye gitmiyor’. Bu seçim, tam da o mahallelerde ‘Elim AK Parti’ye gitmiyor’ deniliyor” diyen Babacan, daha önce AK Parti’ye oy veren seçmenlere “Sizleri de seçimin şafağında aramıza bekliyoruz. Bu büyük yürüyüşte hep beraber olacağız” diye seslendi.