DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sadullah Ergin'in CHP Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesine yönelik eleştiriler hakkında, "Sadullah Bey burada bir araç olarak kullanılıyor CHP'ye yıpratmak için" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Babacan'dan 'Sadullah Ergin' açıklaması: CHP’yi yıpratmak için araç olarak kullanılıyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi Genel Sekreteri Sadullah Ergin’in CHP listelerinden seçime katılmasına yönelik eleştiriler hakkında konuştu.

FOX TV'de İlker Karagöz'ün konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan Babacan, "Sadullah Bey bizim 21 yıllık çalışma arkadaşımız. Ve bütün bu iddialar 10-15 sene öncesine dair iddialar. Bu iddiaların uzunca bir süre hiç gündemde olmayıp da seçime 1 ay kala gündeme getirilmesini şöyle bir incelemek lazım" dedi.

"Niye durdu durdu da bugün gündeme getirildi?" diyen Babacan, "Çünkü asıl burada hedef Sadullah Bey üzerinden CHP'yi yıpratmak. Kampanyayı kim yapıyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yapıyor. Bir de cumhurbaşkanı adaylarından birisi, yine CHP'yi yıpratmaya çalışan adaylardan birisi ve onun etrafındaki iletişim ekibi yapıyor" ifadelerini kullandı.

İlker Karagöz'ün "Muharrem İnce'yi söylüyorsunuz" demesi üzerine Babacan, "Evet" yanıtını verdi.

Babacan, "Sadullah Bey burada bir araç olarak kullanılıyor CHP'ye yıpratmak için. Kaldı ki Sadullah Bey bütün bu iddialara defalarca cevap vermiş durumda" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin'in CHP Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi tartışma yarattı.

Ergin, adaylıktan çekilmeyeceğini belirterek "Çekilme diye bir düşüncemiz yok. DEVA Partisi olarak bir düşüncemiz yok. CHP'den çekilmeye dair talep gelmedi " demişti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise "Partimizin kurucularından, 21 yıllık yol arkadaşım Sadullah Ergin ile ilgili hatalı bir tartışmanın döndüğünü görüyorum. Çoğunun eksik bilgiden ve aşmamız gereken önyargılardan kaynaklandığını anlıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Babacan, "Şahidimiz o dönemin demokratlarıdır. Sahiplendiğimiz geçmiş demokratikleşme dönemidir. Hedefimiz de tam demokratik Türkiye’dir. Şimdi yeni bir yol ayrımındayız. Önyargıları ve hatalı ezberleri bırakıp birbirimizi dinleyerek ve birleşe birleşe kazanacağımıza inanıyorum" demişti.

Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Diğer yerlerde de benzer tartışmalar var… Sadullah Bey başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı bizim partililer de var Saadetli var, Devalı var Gelecek Partili var, Demokrat Partili var, İyi partili var… Dolayısıyla bunlar artık oyların heba olmaması ve bunların lehe çalışması için böyle bir akılcı politika izlendi" açıklamasını yapmıştı.