CHP’li Özgür Özel, CHP listelerinden Ankara Milletvekili adayı gösterilen DEVA Partili Sadullah Ergin'in listede olası yer değişikliği hakkında konuştu. “Sadullah Ergin’in yer değişikliği mümkün değil mi?” sorusunu yanıtlayan Özel, “Değişiklik, seçim hukuku gereği Sadullah Ergin’in istifasıyla mümkün. Bu hukuki karşılığı, yoksa biz meselenin o boyutuyla meşgul olmuyoruz” dedi.

CHP'li Özel'den "Sadullah Ergin’in listede yeri değişecek mi?" sorusuna yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Sadullah Ergin’in yer değişikliği mümkün değil mi?” sorusunu yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden Ankara Milletvekili Adayı gösterilen DEVA Partili Sadullah Ergin'in listede olası yer değişikliği hakkında sorulan soruyu yanıtlayan CHP'li Özgür Özel, Ergin’in listede yerinin değişmesinin istifa etmesi ile mümkün olacağını söyledi.

T24’ten Eray Görgülü’ye konuşan Özgür Özel, “Değişiklik, seçim hukuku gereği Sadullah Ergin’in istifasıyla mümkün. O durumda da partisi tarafından yeni bir isim aday gösterilir. Bu hukuki karşılığı, yoksa biz meselenin o boyutuyla meşgul olmuyoruz. İş birliğini sanki CHP'nin adayıymış gibi görmek, göstermek bir türbülans yaratmak ve seçimlerde bizim tarafı zayıflatmak isteyenlerin bolca köpürttüğü bir durum” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin'in CHP Ankara 1. bölgeden aday gösterilmesi tartışma yarattı.

Ergin, adaylıktan çekilmeyeceğini belirterek "Çekilme diye bir düşüncemiz yok. DEVA Partisi olarak bir düşüncemiz yok. CHP'den çekilmeye dair talep gelmedi " demişti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise "Partimizin kurucularından, 21 yıllık yol arkadaşım Sadullah Ergin ile ilgili hatalı bir tartışmanın döndüğünü görüyorum. Çoğunun eksik bilgiden ve aşmamız gereken önyargılardan kaynaklandığını anlıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Babacan, "Şahidimiz o dönemin demokratlarıdır. Sahiplendiğimiz geçmiş demokratikleşme dönemidir. Hedefimiz de tam demokratik Türkiye’dir. Şimdi yeni bir yol ayrımındayız. Önyargıları ve hatalı ezberleri bırakıp birbirimizi dinleyerek ve birleşe birleşe kazanacağımıza inanıyorum" demişti.