DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP listelerinden aday gösterilmesiyle tartışılan eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e sahip çıktı. Ergin hakkındaki tartışmaların 'aşılması gereken önyargılardan' kaynaklandığını savunan Babacan, "Şahidimiz o dönemin demokratlarıdır" dedi.

Babacan’dan Sadullah Ergin açıklaması: Şahidimiz o dönemin demokratlarıdır

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP listesinden milletvekili adayı gösterilen partisinin Genel Başkan Yardımcısı ve eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i savundu. Babacan, "Şahidimiz o dönemin demokratlarıdır" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Ali Babacan, Sadullah Ergin hakkındaki tartışmaların 'aşılması gereken önyargılardan' kaynaklandığını öne sürdü. 

Ergin'i '21 yıllık yol arkadaşım' sözleriyle niteleyen Babacan, "Adalet Bakanlığı tarihinde görülmemiş hızda bireysel ve kolektif haklara yönelik işlere imza attı" dedi. 

ERGİN'İN BAKANLIK DÖNEMİ

1 Mayıs 2009'da başladığı Adalet Bakanlığı görevine 4 ay kesintiyle 2013 sonuna kadar devam eden Sadullah Ergin döneminde Ergenekon ve Balyoz davaları görülmeye başlanmış, FETÖ'nün yargıda ağırlığının artmasıyla sonuçlanan 2010'daki anayasa değişikliği referandumla kabul edilmişti.

Ergin, 17 Aralık sürecinin hemen ardından 25 Aralık 2013’te görevden alınmıştı.

Sadullah Ergin'in CHP listesinden Ankara 1. Bölge 4. sıradan milletvekili adayı gösterilmesi bu tartışmaları yeniden başlattı.