Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, ilçedeki yıkılma riski bulunan ve sosyal medyada gündem olan bina hakkında, "Yaklaşık 45 gün önce riskli yap tespiti yaptırdık ve riskli raporu da çıktı. Binayı tamamen boşalttırdık ve yıkımı için yasal sürenin dolmasını bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Bağcılar Belediyesi'nden sosyal medyada gündem olan bina hakkında açıklama

Kahramanmaraş merkezli depremler 10 ilde büyük bir yıkıma neden olurken, İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki bir bina sosyal medyada gündem oldu.

Söz konusu binanın yıkılma riski bulunurken, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir bina hakkında açıklamalarda bulundu.

Habertürk'te Kübra Par'a gönderdiği açıklamada Abdullah Özdemir, "Görselini paylaştığınız bina ile ilgili olarak yaklaşık 45 gün önce riskli yap tespiti yaptırdık ve riskli raporu da çıktı. Binayı tamamen boşalttırdık ve yıkımı için yasal sürenin dolmasını bekliyoruz. Az kaldı" ifadelerini kullandı.

Özdemir, şunları söyledi: "Ayrıca meselenin ilçemiz ve İstanbul'a indirgenemeyeceğini iyi bilen, yüksek lisansını deprem üzerine yapmış inşaat mühendisi olan bir belediye başkanı olarak göreve geldiğim 10 ay içinde ilçemizin yapısal dönüşmü adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Bunları ilerleyen aylarda kamuoyuyla paylaşacağız."

bagcilar-belediyesi-nden-sosyal-medyada-gundem-olan-bina-hakkinda-aciklama-1126817-1.