MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nde “ezanın ıslıklandığı” provokasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Yandaşların bile gerçeği yansıtmadığını söylediği provokasyona ilişkin Bahçeli, “8 Mart akşamı Taksim’de bir grup, ezan okunurken ıslık çalmış. Yani ezandan rahatsız olmuşlar, akıllarınca protesto etmişler. Bu densizliktir, bu ahlaksızlıktır, bu vandallıktır, bu arsızlıktır” ifadelerini kullandı. “Ezanı ıslıklamak küfrü alkışlamaktır” […]

Bahçeli’den ‘ezan ıslıklandı’ açıklaması: Batılı selamlamaktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nde “ezanın ıslıklandığı” provokasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

Yandaşların bile gerçeği yansıtmadığını söylediği provokasyona ilişkin Bahçeli, “8 Mart akşamı Taksim’de bir grup, ezan okunurken ıslık çalmış. Yani ezandan rahatsız olmuşlar, akıllarınca protesto etmişler. Bu densizliktir, bu ahlaksızlıktır, bu vandallıktır, bu arsızlıktır” ifadelerini kullandı.

“Ezanı ıslıklamak küfrü alkışlamaktır” diyen Bahçeli, “Batılı selamlamaktır, iblise selam durmaktır. Mukaddes ve millete ihanettir. Peki bu ihanete CHP’den ve İP’ten tepki geldi mi? HDP’den itiraz yükseldi mi? Bunlar zillettir, doğru konuşmazlar, düşünmezler. Haktan ve hakikatten yana durmazlar” dedi.

Bahçeli, şöyle devam etti:

“Döviz zirve yapsın diye dört gözle bekleyen, yerli ve milli duruş çöksün diye el ovuşturan siyasi işportacı haline geldiler. Bunların ruhunda ABD, akıllarında Kandil ve Pensilvanya vardır. Kriz arayanlar zillette yuvalandı. Kaos peşinde koşanlar bu ittifakın parçası oldu. Yerli ve milli siyaseti sindiremeyenler aynı kümede birleşti.”