MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 28 mayıs Cumhurbaşkanı seçimi için Ankara'da düzenlenen mitingde Sosyalist Birliği ile Emek ve Özgürlük İttifakı'nı "Zillet ittifakının yıkım ortaklarıdır. Bunların alayı birden Türkiye’nin karşısında mevzilenmişlerdir" sözleri ile hedef aldı. Bahçeli, ayrıca, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun '10 milyon' mülteci' sözlerine de tepki gösterdi.

Kaynak: Haber Merkezi
Bahçeli, ittifakları hedef aldı: Zillet ittifakının yıkım ortaklarıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde çoğunluğun sağlanamamaıs nedeniyle 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tura ilişkin mitinglerini sürdürdü.

Ankara Etimesgut'ta, bugün, partisinin düzenlediği mitingde konuşan Bahçeli, Sosyalist Güç Birliği ile Emek ve Özgürlük İttifakı'nı hedef alarak "Zillet ittifakının yıkım ortaklarıdır. Bunların alayı birden Türkiye’nin karşısında mevzilenmişlerdir" dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun '10 milyon mülteci' sözlerine tepki gösteren Bahçeli, "Türkiye'de 10 milyon mülteci var demesi yalan, saptırma ve aldatmadır. Türkiye bu anti-demokratik heveslere emanet edilemez" diye konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Demokrasinin olmadığı bir ülkede gayri resmi, siyasi ve ideolojik akımların seçimlere katılması mümkün müdür? Özgürlüklerin olmadığı bir ülkede iktidara sabah akşam küfür edenlerin varlığından nasıl bahsedilecektir?

Sosyalist Güç Birliği ile Emek ve Özgürlük İttifakı, zillet ittifakının yıkım ortaklarıdır. Bunların alayı birden Türkiye’nin karşısında mevzilenmişlerdir.

İşte bu zillet koalisyonunun Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu'nun en ciddi karın ağrısı savunma sanayindeki muhteşem atılımlar ve ülkemizin her alanda muazzam ilerleyişidir. Bundan dolayı çıldırıyorlar. Her çirkeflikten medet umuyorlar. 

Öyleki 14 Mayıs'tan sonra tahammülsüzlüklerini iyice deşifre ettiler. Depremzede vatandaşlarımıza demokratik terccihlerinden dolayı ağır hakaretler ettiler. Deprem mağduru insanlarımıza küfür savuranlara insan denilmesi de bizatihi insanlık değerlerine iftiradır. Gerçek manada kimin demokrasiye bağlı olduğu kimin demokrasi karşısında olduğu ayyuka çıkmıştır. 

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

Zillet İttifakı’nın ortak adayı istismarcıdır. Bölücü ve yıkıcı terör ortaklarıyla iş birliği içinde olanlar ilk dersi 14 Mayıs’ta almıştır. Türkiye'de 10 milyon mülteci var demesi bir başka yalan, saptırma ve aldatmadır. Türkiye bu anti-demokratik heveslere emanet edilemez.

Kılıçdaroğlu'na devlet emanet edilemez. Çünkü ehil değildir, emin değildir, erdemli değildir, hiçbir başarı hikayeside yoktur. Kılıçdaroğlu'nda hayır yoktur. Kılıçdaroğlu'nu partisini yönetmekten bile acizken Türkiye'yi yönetmeye talip olması hem çok tehlikeli hem de liyakatsizliğin çüretidir. Kılıçdaroğlu'nun geleceği yoktur, sonu yoktur. Sonuç alması da mümkün değildir.

Bizim yüreğimizde herkese yer vardır. Bu insanlara milletim diyen herkese kucağımız açıktır. Cumhur İttifakı olarak umutları, gönülleri kardeşlik ile birleştirdik. Bunun devamı için yarın zillet değil Türk milleti öne çıkmalıdır. Alevi, Sünni diye ayırmayız. Köklere, kökenlere bakmayız,. Biz herkesi büyük Türk milletinin öz evladı kabul ederiz.

7 masayı birbirine karıştırmış sonrada televizyonlara çıkmış 'ben cumhurbaşkanı adayıyım' ve 'nokta' diyor. Noktadan sonra ne var? Ne Kılıçdaroğlu var ne zillet ittifakı var? Yeni Türkiye yüzyılını kucaklayan Recep Tayyip Erdoğan var."