Kadınlar için hayati öneme sahip olan yasal düzenlemeleri hedef alan siyasi partileri Meclis'e sokan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde kadınların hep 'kazandığını' savundu.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan, karanlık ittifakı unuttu: Ya kadınlar bu ülkede neyi kaybetti?
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beykoz'da Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylaması öncesi son mitingini gerçekleştirdi.

Burada yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'nı hedef alan Erdoğan, kadınların iktidarda oldukları 21 yıl boyunca hiç kaybetmediğini iddia etti. 

Türkiye'nin, kadınlar için hayati öneme sahip olan İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanı Kararı ile bir gecede ayrılmasını, kadınlara karşı gerici söylemleri ile tepki çeken ve 6284 sayılı kanunu hedef alan Yeniden Refah ve HÜDAPAR ile ittifakı unutan Erdoğan,"Bu sahtekarlar 'kadınlar kaybedecek.'  diyor. Ya niye kaybedecek? 21 senedir bu ülkenin kadınları hiç kaybetmedi, hep kazandı" diye konuştu.

Yarınki seçimlere işaret eden Erdoğan, "14 Mayıs'ta kime oy verirse versin, ister CHP, İster İYİ Parti ister HDP'ye versin yarın onlar da bize oyunu verecek ben buna inanıyorum" dedi. 

YARGIYA 'SIRRI SAKIK' ÇAĞRISI

HDP'li siysetçi Sırrı Sakık'ı da geçmişte kullandığı bazı ifadeleri üzerinden hedef alan Erdoğan, "Bu adamla ilgili yapılan bir şey var mı? Göreve davet ediyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

"70 bin şu anda katılım var. Şimdi burada 70 bin katılım olduğuna göre bu akşam durmak yok. Bütün eş dost hepsini arıyor muyuz? Sandığa gitmeye teşvik ediyor muyuz? Sevgili Beykozlular, sizleri en kalbi duygularımla saygıyla selamlıyorum. Tüm Beykoz'a selamlarımı gönderiyorum. Bugün Beykoz yine bir başka güzel, bir başka muhteşem.

Bu meydanda sadece kem gözleri kıskandıran büyük bir sevdayı değil tarihi bir zaferin işaretini görüyorum. On binlerce nefer görüyorum. Bu meydanda özgür iradesine zincir vurdurmayan demokrasi kahramanlarını görüyorum. 28 Mayıs'ta dalga dalga yükselecek sadanın müjdesini görüyorum. Bu coşkuyu asla kaybetmeyeceğiz değil mi? Tıpkı bugün bu meydana koştuğumuz gibi yarın da sandıklara koşuyor muyuz? Yarın sandıkta fire vermeyeceğiz. Gidemeyen varsa onları da teşvik edeceğiz.

"SOĞUKKANLILIKLA HAREKET EDECEĞİZ"

14 Mayıs'ta yarım bıraktığımız işi ezici bir çoğunlukla tamamlıyor muyuz? Milleti kutuplaştırmaya çalışanlarının oyuna gelmeyeceğiz. Provokasyonlarına prim vermeyeceğiz.  Soğukkanlılıkla hareket edeceğiz.

Yarın akşam öyle bir kazanacağız ki, kirli eller dışında, kimse kaybetmeyecek. Öyle bir kazanacağız ki Kandil'den Türk siyaseti dizayn etmek isteyenler dışında hiç kimse üzülmeyecek. Öyle bir kazanacağız ki tüm Türkiye, milletimiz kazanacak. Demokrasimiz kazanacak. Hangi siyasi partiye gönül verirse versin tüm seçmenler kazanacak.

14'ünde kime oy verirse versin, yarın Cumhur İttifakı'na oy verecektir. Onları da davet edeceğiz, onlar da milletin evlatları. 14 Mayıs'ta kime oy verirse versin, ister CHP, İster İYİ Parti ister HDP'ye versin yarın onlar da bize oyunu verecek ben buna inanıyorum.

(Yurt dışı oyları) PKK ne yapıyor onlara saldırıyor. Ama onlar oyunu cesaretle kullandılar. İnşallah o torbalardan da gümbür gümbür Cumhur İttifakı çıkacak.

"BU ÜLKENİN KADINLARI HEP KAZANDI"

Bu sahtekarlar 'kadınlar kaybedecek.'  diyor. Ya niye kaybedecek? 21 senedir bu ülkenin kadınları hiç kaybetmedi, hep kazandı Bay Kemal.

Bu sahtekarlığı bu cambazlığı bırak. Ne olduğunuzu biliyoruz. Biz kimsenin dışlanmadığı bir Türkiye'yi kurduk ama siz kızlarımıza üniversitelerimizin kapılarını kapattınız. Senin yardımcın ikna odalarında kızlarımızın başlarını açtırdı. Şimdi nerede Nur Serter? Yok. Sen göstermelik başörtülü kızlarımızı alıyorsun. Bırak bu sahtekarlığı. Biz sizin cemazievvelinizi biliyoruz.

Benim kızlarım imam hatip okulunun kapısından çevrildiler. Ben kızımı bir arkadaşımın müdür olduğu okula göndermek zorunda kaldım. Şimdi böyle bir sıkıntı yok.

Beykoz'dan bu sefer rekor bekliyorum. Rekora hazır mıyız? Sandıkları patlatmaya hazır mıyız? Beykoz 28 Mayıs'ta 'durmak yok yola devam' diyor muyuz? 28 Mayıs'ta sandıkları patlatıyor muyuz? Bunun için son ana kadar çalışıyor muyuz. Beykoz maşallah yarına hazır.

"MECLİS'TE YASAL DÜZELEME YAPACAK GÜCÜN YOK"

Bay bay Kemal sen hukuk bilmiyorsun. Parlamentoda sayın ne? Hiç. 40 milletvekilini yüzde 1 oyu olanlara verdin. Biz Cumhur İttifakı olarak 323 ile parlamentodayız. Biz yasal düzenleme yapabilecek güçteyiz, senin gücün yok. Kime geleceksin Cumhur İttifakı'na, Cumhur İttifakı ne diyecek 'Hadi oradan'. Bay bay Kemal sen önce hukuku öğren. Yalanlarla bu ülkede iş yapacağını zannediyorsan yapamayacaksın.

Dört yıldır Ekrem, İstanbul'da, ne yaptı? CHP demek çöp, çukur, çamur... Su sorununu çözdük mü? O dağlar gibi çöpleri kaldırdık mı? Çukurları kaldırdık mı? CHP'den almıştık biz belediyeyi. O dönemde meşhur Ümraniye çöp patlaması olmuştu. CHP budur işte. Nerede? İsviçre'de kayak yapıyor. Nerede? Van'da mitingde. Sana ne Van'dan. İstanbul'da işini yap sen.

Yarın sandıklara gittiğimizde bunların hesabını soracağız. Siyaset millet için milletle beraber yapıldığında anlamlıdır. Sandıkta verilen her oyu kutlu bir emanet olarak gördük. Ne terör örgütlerinin ne de Türkiye düşmanı odakların bu emaneti gasbetmesine izin vermedik. Gece gündüz demeden çalıştık. 

Yarın çok hayati bir karar vereceğiz. 5 yıl daha bu göreve talibiz. Son 21 yıldır milletimiz bize emanetti. Yarın biz de millete emanetiz."