Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, MHP'nin stratejik hedeflerini açıkladı. Konuşmasında İstanbul Sözleşmesi'ni de hedef alan Bahçeli, Türkiye'nin sözleşmeden çekilme kararının doğru olduğunu savundu. Geçmişte ‘Andımız, kırmızı çizgimiz' diyen Bahçeli, şu anki 'Andımız' tartışmalarına ilişkin ise, "Artık keşkelerle ve pişmanlıklarla oyalanacak vaktimiz kalmamıştır" dedi.

Bahçeli, MHP'nin "stratejik hedeflerini" açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuştu. MHP'nin stratejik hedeflerini açıklayan Bahçeli, "Stratejik hedeflerimizin ilki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne, daha yerinde bir ifadeyle, Türk Tipi Başkanlık Modeline sahip çıkmak, ilke, kural ve kurumlarıyla yaşamasına, daha doğrusu kökleşmesine hizmet etmektir" dedi.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"MHP olarak 2023 ve diğer 10 yıllık planlarımızdaki amacımız Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmak. Yeni sivil bir anayasa hazırlığı 2. stratejik hedefimizdir. Yeni, yerli ve milli bir ekonomik sistemin ihyası 3. stratejik hedefimizdir. Son terörist ele geçirilesiye kadar mücadeleye destek vermek 4. stratejik hedefimizdir. Diyalog, barış, huzur, sükunet ve istikrar 5. stratejik hedefimizdir."

Türkiye'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılması kararına ilişkin de konuşan Bahçeli, "İstanbul Sözleşmesi'nin toplumsal cinsiyete yönelik hükümleri aileyi, toplumsal düzen ve dengeyi tehdit etmiştir. Sözleşmeyi imzalayıp taraf olmak kadar çekilmek de haktır, hukuki bir tasarruftur" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun 'erken seçim'le ilgili sözlerine de yanıt veren Bahçeli, "Sonbaharda seçim olur diyenler boşuna heveslenmesin, boş yere umutlanmasın, seçim zamanında yapılacak" şeklinde konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türklüğün boynun bükmek, Türk milletini boyundurluk altına almak için ortam yoklayanlara seslenerek, kazananın Türkiye olacağını haykırdık. İstiklal için birlik, İstiklal için dirlik, kazanan Türkiye olacak. Gayemiz daha güçlü bir Türkiye, daha kudretli bir devlettir. Bu mücadelede 3 hilal mücevher gibi parlayan şuurumuzun zihniyeti, Bozkurt ise, kutlu ülkülerimize giden yolun Ergenekon'dan beri kılavuzudur.

Çile çeksek de, ilkelerimize çizik çekmedik. Mahkum olsak da irademize mahcubiyet lekesi düşürmedik. Zindana girdik, vatan sağ olsun dedik. Şehit olduk vatan bölünmez dedik. Gözyaşlarını içimize akıttık. Satanlardan, korkanlardan, dönenlerden, yorulanlardan, ilk sallantıda yoldan sapanlardan olmadık.

Bazıları düşmemizi bekledi, bazıları yakamızdan düşüp gitti. Nefsine esir olanlar, çıkar ve ikbal peşinde niyetini kirletenler ya kendiliğinden ayrıldılar ya da gerçek yüzleri netleştiğinden ayıklandılar. Lafa geldiğinde büyük dava adamı rolüne bürünenlerin süreçte ne kadar küçüldüğünü, dolduruşa gelerek kişiliklerini kaybettiklerini üzülerek gördük ve yaşadık. Bunların MHP'ye karşı karanlık operasyonlarda figüranlığa nasıl tesne olduklarını ibretle seyrettik.

5 STRATEJİK HEDEF

Biz 2023 yılını kafasında cem etmiş, ondan sonraki yılların yol haritasını belirlemiş bir amaç eşliğinde yolumuza devam edeceğiz. MHP olarak, 2023 ve on yılları kapsayan stratejik hedeflerin ilki Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmak. Kökleşmesine hizmet etmektir. Sivil, geniş katılımlı bir anayasa hazırlığı ikinci hedefimizdir. Yeni, yerli ve milli bir ekonomik sistemin inşası üçüncü stratejik hedefimizdir. Son terörist ele geçirilene kadar destek vermek dördüncü stratejik hedefimizdir. Diyalog, barış, huzur ve istikrar beşinci stratejik hedefimizdir.

Bize göre 1000 yıldır yaşadığımız Anadolu coğrafyası üzerindeki doğal ve stratejik tehditleri bilmek binlerce yıl daha yaşamanın sırları bilmek demektir. Lozan anlaşması Anadolu'nun senedi olmuştur. Lozan'dan önceki son durak Serv, ondan öncesi ise Çanakkale Savaşlarıdır. Bugün karşımıza tekrar çıkanlar dün Çanakkale'den defedilenleridir, İzmir'den denizez dökülenlerdir. Zillete asla katlanamayız, milli bekamızın yağmalanmasına göz yumamayız.

Çanakkale Boğazı'nda püskürtülmüş emparyalist zihniyet Serv ile yeniden hortlamış, Türk milleti şerefli bir mücadeleyle istiklal ve istikbal haklarını geri almıştır. Varlığımız 1915 Çanakkalesi'nden 1922 İzmir'ine kadar adım adım savunulan vatan toprakları şehit kanlarıyla tescil edilmiştir. Bugünkü şartlarda bölücülerle, terör örgütleriyle, Türkiye düşmanı çevrelerle emel ve hedef birliği içinde olanlar geçmişten ders çıkarmalıdır. Türk milleti bu coğrafyanın kınına sığmayan kılıcıdır.

UYGUR TÜRKLERİ ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Türk milletiyle gönül bağı kopmuş kim varsa, bize Uygur Türkleri hakkında konuşuyor. Hepsi ağız birliği etmişçesine fikriyatımızın kilit taşları hakları gevşek gevşet atıp tutuyor. Hangi ara Türklüğe bu kadar sempati beslediniz? Limasol'de cami duvarlarına 'Türklere ölüm' yazan faşist ırkçılarla sizin aranızdan ne fark vardır? MHP, Uygur Türklerinin kanayan yarasına yabancı başkentlerin prizmasından bakamaz. Türkmenline Kürdistan diyenler, küresel emperyalizme maşalık yapanlardır. Türk, Türk'tür.

'ANDIMIZI İSTİSMAR EDENLER...'

Türk'ün Türk'ten başka dostu da seveni de yoktur. Batının Müslüman dendiğinde anladığı Türk'tür. Limasol'de cami duvarına haç resmi çizilmiş, 'Türklere ölüm' yazılmıştır. Andımızı istismar edenler, Türklüğü kirliği projelerine malzeme yapmak isteyen kimliksizlerdir. Artık keşkelerle ve pişmanlıklarla oyalanacak vaktimiz kalmamıştır. Türk milletinin tekrar cihan ruhuna sahip olması mümkündür.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ HEDEF ALDI

İstanbul Sözleşmesi etrafında yürütülen tartışmalar esef verici boyutlara tırmanmıştır. Kadına şiddet sanki cezasız ve yaptırımsız kalacak. Bu sakat, sorumsuz ve sinsi propagandanın sistematik şekilde körüklendiği açıktır. MHP, kadına yönelik şiddeti ön şartsız reddetmektedir. Sabahtan akşama kadar şiddeti teşvik eden program, haber ve dizileri kınadığımızı söylemek boynumuzun borcudur. TV'den kadına şiddet sahnelerinin kesilmesi bize göre çok acil bir ihtiyaçtır. İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamıştır. Toplumsal cinsiyet kimliğine ilişkin hükümleri aileyi tehdit etmiştir. İstanbul Sözleşmesi'nin bir karar ile feshi doğru ve yerindedir.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Sonbaharda seçim olur diyenler boşuna heveslenmesin, boş yere umutlanmasın, seçim zamanında yapılacak. Zafer Cumhur İttifakı'nın olacaktır. Yeni bir tarih yazılacaktır."