Hüseyin Çelik, ''bazı yayıncı dostların fahiş Şyatlar önerdiklerini'' ileri sürerek ders kitapları ihalesinin iptal edildiğini açıkladı.

Hüseyin Çelik, ''bazı yayıncı dostların fahiş fiyatlar önerdiklerini'' ileri sürerek ders kitapları ihalesinin iptal edildiğini açıkladı. Milyonlarca kişi canlı yayınlarda bu açıklamayı izledi. Birkaç gün sonra bu kez yeni bir ihale yapıldı. Kimse duymadı, görmedi, bilmedi. Bu ihalede kitapların forma başına (16 sayfa) 135 bin liraya verildiğini öğrendik.

 Daha önce verilen 90 ve 120 bin liralık fiyatlar vardı. İptal edilen ihalede ben de oradaydım. Müsteşar Necat Birinci, ''elimizde emsal fiyat var'' diyerek o fiyatlardan yukarı çıkılmamasını istedi. Yayıncılar ise maliyetlerinin yüksek olduğunu, yeni müfredata uygun kitapları hazırlamak için çok paralar harcadıklarını belirterek fiyatları fazla kırmadılar.

 Yayıncıların önerdiği paranın fazla olup olmadığı tartışılabilir. Bizce daha aşağı inmeleri mümkündü. Fakat burada üzerinde durulması gereken siyasi tablodur. Bir bakan ''iptal ettim'' dediği ihaleyi daha sonra –üstelik gizli gizli yeniden yaparsa kamuoyu burada şaibe arar!

 Eğer Çelik bu duruma bir açıklama getirmezse ki bu açıklama ''Yayıncı dostlarımız daha sonra istediğimiz fiyat seviyesine inmişlerdir''den daha doyurucu olmalı kendi kendini en kısa sürede tekzip eden bakan olmak gibi bir onura sahip olacak, bizden söylemesi…