Detayları Erdoğan tarafından 13 Eylül'de açıklanacak yeni sosyal konut projesine ilişkin konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Gençlerimiz, emeklilerimiz, şehit ve gazi ailelerimiz, asgari ücretli vatandaşlarımız aldıkları maaşla ev alabilecekler" iddiasında bulundu.

Bakan Kurum hayal sattı: "Asgari ücretli vatandaşlarımız maaşlarıyla ev alabilecek"
Fotoğraf: Depophotos

Türkiye’de son aylarda hızla artarak ağustos ayında yüzde 80,21 ile son 24 yılın zirvesine tırmanan enflasyon, sert etkisini göstermeye devam ediyor. İktidar ise insanların ev kiralarını ödemekte dahi zorlandığı, hayat pahalılığın günden güne arttığı dönemde hayal satmayı sürdürüyor.

İktidar kanadından son 'vaat' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi. Kurum, "Yeni sosyal konutlarımızı 81 ilimizde ve ilçelerimizde vatandaşlarımıza kazandırıyor olacağız. Gençlerimiz, emeklilerimiz, şehit ve gazi ailelerimiz, asgari ücretli vatandaşlarımız aldıkları maaşla ev alabilecekler" dedi.

DETAYLARI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

DHA'nın aktardığına göre, Kurum, 'Yüz Yüze Gönül Gönüle Aksaray' adlı programı kapsamında sosyal konut projeleri hakkında bilgi verdi. Detayları AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 13 Eylül'de açıklanacak konut projesine ilişkin konuşan Kurum, şunları söyledi:

"4 gün sonra Cumhurbaşkanımız Türkiye’ye çok büyük bir müjde verecek. Bu müjde çerçevesinde de yeni sosyal konutlarımızı 81 il ve ilçelimizde vatandaşlarımıza kazandırmış olacağız. Burada gençlerimiz, emekli, şehit ve gazi yakınları ile emekli vatandaşlarımız olacak. Asgari ücretli vatandaşlarımız aldıkları maaş ile ev alabilecekler. Gençlerimiz okullarını bitirdiklerinde hayata atılacakları an yine bu sosyal konut projesinden yararlanabilecekler. Bu kapsamda da müjdemiz var 13 Eylül’de hem sosyal konut, hem de alt yapılı arsa vereceğiz. Alt yapılı arsa ile vatandaşlarımız bizim alt yapısını ile imar planını hazırladığımız bu arsalarda kendi evlerini yapabilecekler. Ülkemizde milyonlarca konutu müjdeleyen bir duruş var. Bu güne kadar 1 milyon 170 bin konut yapmış bir irade var. Bir tarafta da milletin namına tek bir işe imza atmayanlar var. Sürekli bir bahanelerin arkasına sığınan muhalefet var. Bu anlayış bugüne kadar hiçbir yere gitmedi. Bir tarafta bu anlayış varken her afette milletin yardımına koşan bir irade var."