AKP Ordu milletvekili adayı ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Ordu’daki seçim gezilerinde biri bakanlık adına, diğeri Nissan marka bir araca kayıtlı ikinci bir plaka kullandığı ortaya çıktı.

Bakan Özer’in Togg’una 'çifte plaka': İkincisi başka araca ait

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer’in seçim gezilerinde Ordu’da kullandığı bakanlık adına kayıtlı Togg marka araca iki ayrı plaka takıldığı ortaya çıktı.

Diken’de yer alan habere göre, Millî Eğitim Bakanlığı’na makam aracı olarak tahsis edilen Togg marka araca 06 MEB 89 plakası tahsis edilmişti. Araca tahsis edilen plaka resmi kayıtlarda ise bakanlık adına kayıtlı görünüyor.

Bakanlık görevine devam ederken, AKP Ordu milletvekili adayı olarak gösterilen Mahmut Özer, seçim çalışmaları için gittiği kette sık sık bakanlığın aracını kullanıyor.

Ankara’dan yola çıktığında 06 MEB 89 plakasını taşıyan araç, ordu sokaklarında ise 52 ORD 52 plakası ile geziyor. Araç kent meydanında yurttaşlarında ziyaretine açılıyor.

Ancak Özer’in Ordu’da kullandığı 52 ORD 52 plaka, Sigorta Bilgi ve Gözlem Merkezi kayıtlarına göre, Nissan Qashqai marka bir araca ait görünüyor.

Ordu yerel basında yer alan haberlerde de aracın bakanlığa tahsisli plaka ile kente geldiği, daha sonra kentte plakasının değiştirildiği bilgisine yer verildi.

Öte yandan Saniye ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın kullandığı 16 BRS 99 plakalı araç da Sigorta Bilgi ve Gözlem Merkezi kayıtlarında Citroen C4 marka araca ait görünüyor.