DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde 'Türkiye tek yürek' kampanyasında toplanan paranın akıbetini sordu.

Bakan Soylu'ya soruldu: Kampanyada toplanan bağışlarla neler yapıldı?

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 15 Şubat'ta gerçekleşen ve kamu kuruluşlarının da ‘para bağışladığı’ ‘Türkiye tek yürek’ kampanyasında toplanan paranın nerelere harcandığına ilişkin soru önergesi verdi.

Mustafa Yeneroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya şu soruları yöneltti:

1. 'Türkiye tek yürek' kampanyası kapsamında ne kadar bağış toplanmıştır? Bağışların bugün itibariyle ne kadarı ödenmiştir?

2. Canlı yayına bağlanıp bağış yapacaklarını belirten ancak söz verdikleri tutarda bağışı yapmayan kişi ve kurumlar kimlerdir?

3. Şu ana kadar toplanan bağışlar herhangi bir kuruma aktarılmış mıdır? Aktarılmışsa hangi kurumlara ve ne kadarı aktarılmıştır?

4. Aktarılan bağışların bugüne kadar ne kadarı deprem bölgesinde kullanılmıştır? Kullanıldı ise bu bağışlar ile hangi çalışmalar yapılmıştır?

5. AFAD resmî web sitesinde 2021 ve 2022 yıllarına ait Finansal Tablolar ve Mali Veriler neden yayınlanmamaktadır?

"115 MİLYARLIK TAAHHÜDÜN 84 MİLYARI YATIRILDI"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs’ta konuya ilişkin konuşmuş ve "115 milyar liralık taahhüdün yaklaşık 84 milyar 400 milyon lira kadarlık miktarı fiilen yatırılmış durumda" demişti.