Şampiyonluk yarışını sürdüren Trabzonspor, Alanyaspor karşısında son anda yıkıldı: 2-2. Bakasetas'ın 90+5'te gelen golüne mani olamayan bordo-mavililer, liderlik koltuğunu Başakşehir'e kaptırdı

Bakasetas lideri değiştirdi

Lider Trabzonspor, puan puana şampiyonluk yarışı verdiği rakibi Başakşehir’in kayıp yaşamadığı haftada Alanyaspor’a konuk oldu. 90 dakika genelinde Abdülkadir Ömür, özellikle ikinci yarıda ise Uğurcan’ın yerine giren Erce Kardeşler’in performansına rağmen, 90 artıda gelen Bakasetas golüyle fırtına iki puan bıraktı.

Sakatlığını atlatamayan Sosa’dan yoksun bir maça daha çıkan konuk ekipte Guilherme sağ kanatta, Ömür sağ içte başladı; Ekuban soldaydı. Savunmanın önündeki Parmak-Ndiaye ikilisi maça biraz uyur gezer başlasa da, çabuk toparlayıp Trabzsonpor’un aksiyon üstünlüğüne ciddi katkı sağlamaya başladılar.

Dakika 7’de sakarlıklarından bu sezon epey çektiren Caulker’ın Marafona’ya oynadığı pas kısa düşünce araya giren Sörloth sıfıra inip Abdülkadir Ömür’e yarı boş kale asisti yaptı ve konuk ekip öne geçti. Böylece, geriye düştüğü 12 maçtan yalnızca 4 puan çıkarabilen Alanyaspor daha on dakika olmadan kendini %75 oranla yenik çıktığı bir konumda buldu.

Trabzonspor hücumları, Göztepe maçında olduğu gibi sıklıkla Abdülkadir ve Guilherme’nin bulunduğu sağ kanattan olgunlaştı. Bu bölgeyi savunan N’Sakala yine Fernandes’ten yardım alamadı; ancak bu sefer bireysel olarak Başakşehir maçına oranla çok daha sağlam bir savunma performansı verdi. Beşiktaş’ın transferini açıkladığı oyuncuyu değerlendirirken, ligin bekini en zor durumda bırakan kanatlarından birinin arkasını kapadığını unutmamak gerek. 0-0 iken Alanyaspor’un tek etkili hücumu da onun taşıdığı topla gelişmişti. Devrenin sonunda sol koridordan topu içeri çekip Cisse’ye beraberliği getiren asisti yapan da oydu.

Arjantinli maestrosunun yokluğu Trabzonspor için ne kadar mühimse, Alanyaspor’da da Siopis’in benzer öneme sahip olduğu yokluğunda belli oldu. Salih ve Ceyhun oldukça ağır oyuncular. Salih oyun aklıyla fiziksel ağırlığını dengelemeyi zaman zaman başarsa da, Ceyhun ligin 90 dakika başına en az ikili mücadele kazanan çapalarından biri. Dakika 50’de sağına kaymakta gecikince, Abdülkadir Ömür ceza yayının önündeki bölgede kim bilir kaçıncı kez topla buluşup Novak’a 2-1’i getiren ama asist yazılmayacak harika pası attı.

Trabzonspor farkı ikiye çıkarıp maçı koparamadıysa bunun bir sebebi Sörloth’u etkili toplarla buluşturamamasıydı. Diğeriyse Ekuban’dı; zira geçen haftanın yıldızı bu maçta kötülerdendi. İkili mücadelelerin çoğunu kaybettiği gibi soldan içeri kat ederek bir tehlike de yaratamadı. Hüseyin Çimşir belki de bunu düzeltmek adına ikinci devrede Ömür’ü sağ, Guilherme’yi sol kanatta kullandı; Ekbuan’ı Sörloth’a yanaştırdı. Bunun da çare etmemesi günün yıldızı Ömür’ün olgun oyunu sayesinde büyük oranda bertaraf edildi.

Zirve yolunda 2 puanlık kayıp yaşanmış olsa da, genç 10 numaranın sakatlığının ardından takım arkadaşlarını iyileştirecek kadar güçlü ve iştahlı hale gelmesi uzun vade adına çok sevindirici.