Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza attıktan sonra 2017’de Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi Başkanı Mutlu Arslan, mahkeme kararıyla göreve iade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi
Barış bildirisine imza atan Mutlu Arslan, göreve iade edildi

Ankara Üniversitesi’nden kanun hükmünde kararname ile (KHK) ihraç edilen Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi Başkanı Mutlu Arslan, göreve iade edildi.

Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Şube’nin Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Barış Bildirisi imzacısı olduğu için 2017 yılında Ankara Üniversitesi'nden ihraç edilen Şube Başkanımız Mutlu Arslan mahkeme tarafından görevine iade edildi. Akademik özgürlükler ve barış mücadelemizden asla geri adım atmayacağız! Tüm hocalarımız dönene kadar mücadeleye devam!” ifadelerine yer verildi.

Arslan, karara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, “İade oldum. Neye ne kadar sevinmemiz gerektiğini hiç bilemiyorum. Bir yanda henüz iade olmayan hocalarımız, bir yanda kesinleşmeyen mahkeme kararları. Mutluluğumuzu bile ağız tadıyla yaşayamıyoruz... Yine de umudu dürtmeye, mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz. Hep birlikte!” dedi.

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından OHAL kapsamındaki KHK’ler ile görevden ihraç edilen barış akademisyenleri, 7 yıla yakın süredir hukuk mücadelesi veriyor.