Bartın'ın Amasra ilçesinde TTK maden ocağında yaşanan patlamanın ardından CHP, İYİ Parti ve MHP heyeti Bartın'a gitti. Patlamanın yaşandığı bölgede açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Allah bir daha bu acıları yaşatmasın" dedi.

Bartın'da maden ocağında patlama: Muhalefet partileri bölgeye gitti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve İYİ Parti (İP) heyetleri, Bartın'da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında yaşanan ve 40 maden işçisinin hayatını kaybettiği Bartın'a gitti.

Beraberindeki heyetle maden ocağına gelerek incelemelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yetkililerden bilgi aldı. Akşener, patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyerek "Allah, şehitlerimizi inşallah Peygamber Efendimize komşu kılsın. Allah onların şefaatlerinden ailelerini faydalandırsın" ifadesini kullandı.

Çok acı ve insanın yüreğini dağlayan bir hadisenin ardından buraya geldiklerini belirten Akşener, arama kurtarma çalışmalarına katılanlara teşekkür etti. Akşener, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki fasılda şehitlerimizin ailelerini, bu ülkenin kurumsal yapısı, devleti, elbette onları yalnız bırakmayacaktır, ne lazımsa yapacaktır. Dün haber aldığımız andan itibaren Genel Sekreterimiz Uğur Poyraz Bey'in başkanlığında Konya Milletvekilimiz Fahrettin Yokuş ve Ankara Milletvekilimiz İbrahim Halil Oral ile bir ekip kuruldu. Onlar gece geldiler buraya. Sabah da ben yola çıktım İstanbul'dan. Sakarya Milletvekilimiz Ümit Dikbayır, İstanbul İl Başkanımız ve yan şehirlerin il başkanıyla beraber buraya geldik. Cenazelerin teslim edildiği bazı ailelere taziyeye gittik. Şimdi de burayı gördük. Sizin aracılığınızla tekrar söylüyorum; arama kurtarma çalışmalarına katılan herkese, madencilerimize, gönüllülerimize ve bütün ekiplere teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ailelerimize, milletimize tekrar sabır diliyorum, baş sağlığı diliyorum. Şehitlerimize de inşallah Peygamber Efendimize komşu olmalarına dair en kalpten dualarımızı iletiyoruz. Allah bir daha bu acıları yaşatmasın."

bartin-da-maden-ocaginda-patlama-muhalefet-partileri-bolgeye-gitti-1075788-1.

CHP HEYETİ BARTIN'DA

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, Amasra Taşkömürü İşletmesi'ndeki patlamayı incelemek üzere oluşturulan heyetin, gelişmeleri takip etmek üzere yola çıktığı belirtildi.

Açıklamada, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığındaki heyette, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Zonguldak milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz'ın yer aldığı kaydedildi.

'KORKUMUZ RAKAMIN ARTMASI'

ANKA'nın aktardığına göre Akın, Bartın Amasra’da maden faciasının yaşandığı bölgeye ulaştıktan sonra yaptığı açıklamada, “Herkes büyük bir umutla bekliyor. Korkumuz rakamın artması. Umutla bekliyoruz” dedi.

Akın, şöyle devam etti: "Umutla bekleyen emekçi madencilerimizin aileleri var. Onların yanlarından geliyoruz. Onlarla görüştük. Herkes büyük bir umutla bekliyor. Yani gerçekten dünyanın en zor işini yapan maden emekçisi kardeşlerimizin, kaybettiklerimizin Allah mekanını cennet eylesin. Tabi büyük bir umutla bütün aileler gözü yaşlı bekliyor. Heyecanla bekliyor. Saatler de geçiyor. Saatler geçtikçe, umutlar devam ediyor. Biz de burada bekliyoruz."

CHP heyeti patlamanın yaşandığı Amasra'daki madende incelemelerde bulundu/AACHP heyeti patlamanın yaşandığı Amasra'daki madende incelemelerde bulundu/AA

ALTAY: GENEL BAŞKANIMIZ BİRAZ SONRA ANKARA'DAN HAREKET EDECEK

CHP heyeti adına açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da şöyle konuştu:

"Amasra'mızın, Bartın'ımızın, ulusumuzun başı sağ olsun. İnşallah bu son olsun. Biraz önce koordinasyon merkezinde sayın bakanlardan aldığımız bilgiye göre maalesef 40 kardeşimizi kaybettik, şehit oldular. Allah'ımdan rahmet diliyorum. Bu son olsun. Türkiye'nin, 85 milyonun gözü dün akşamdan beri burada. Herkes bura ile dertlendi. Hepimiz dualar ettik, can kaybının olmaması; en az olmasını arzu ve temenni ettik. Maalesef 40 emekçi kardeşimizi kaybettiğimizi biraz önce yetkililerden üzülerek öğrendik. Şimdiki dualarımız yaralılarımız için. Allah'ımdan yaralılarımız için şifa diliyoruz. İnşallah onları en kısa sürede ayakta, dimdik görmek nasip olur. Maddi yaralar sarılır fakat kayıplar aileler, bölgeler, ülkemiz, milletimiz için de çok acı ve üzücü."

Altay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bölgeye gelmek için hareket ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Üç Grup Başkanvekilimiz, bir Genel Başkan Yardımcımız ve bölge milletvekillerimiz ile buradayız. Sayın Genel Başkanımız da biraz sonra Ankara'dan cenazelere katılmak üzere bölgeye hareket edecek. Biz de şimdi müsaadeniz olursa burada yapacak çok bir şey görünmüyor. Hastanelerde yaralılarımızı ziyaret edeceğiz. Daha sonra bizler de cenazelere katılarak cenaze sahiplerinin acılarını paylaşacağız. Ulusumuzun başı sağ olsun, bu son olsun diyorum. İnşallah hem cenaze sahiplerinin hem bölgenin hem tesisin yaraları bir an önce sarılır. Böyle kazaların tekrar edilmemesi için de hiç şüphesiz gerekli önlemlerin alınması konusunda hem Meclis hem yürütme organı bundan sonra daha yüksek bir duyarlılık içinde hareket eder diye umuyoruz. Başımız sağ olsun, geçmiş olsun."

İYİ PARTİ HEYETİ AMASRA'DA

İYİ Parti heyeti de maden ocağında patlamanın yaşandığı Bartın'ın Amasra ilçesine gitti.

İYİ Parti'den yapılan açıklamada, Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral ve Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ile Genel Sekreter Uğur Poyraz'ın, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlamanın ardından Genel Başkan Meral Akşener'in talimatıyla bölgeye gittiği bildirildi.

Bu arada partinin 22 Ekim'de yapılacak 5. kuruluş yıl dönümü etkinliği ile Akşener'in bugünkü Adana programının iptal edildiği, Akşener'in bu sabah saatlerinde patlamanın yaşandığı bölgeye gideceği öğrenildi.

MHP ADINA GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DURMAZ BÖLGEDE

MHP adına ise Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın maden ocağında patlamanın yaşandığı Amasra ilçesine gidecği kaydedildi MHP'den yapılan açıklamada, Durmaz'ın,maden ocağında yaşanan patlamanın ardından Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla bölgeye gideceği belirtildi.

DEVA PARTİSİ ERZURUM MİTİNGİNİ İPTAL ETTİ: BABACAN DA BÖLGEYE GİDİYOR

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da Erzurum'da bugün gerçekleşecek olan mitingini Amasra'da yaşanan maden faciası nedeniyle iptal etti. Babacan'ın maden bölgesine gideceği öğrenildi.

DEVA Partisi kurucularından Tunahan Elmas, sosyal medyadaki açıklamasında, "Erzurum mitingimiz, Bartın’da yaşanan elim hadisenin sonucunda iptal edilmiştir. Kayıpların artmamasını ve mahsur kalan insanlarımızın bir an evvel kurtulmasını diliyoruz" dedi.

BARTIN'DAKİ PATLAMA

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında dün (14 Ekim) akşam saatlerinde grizu patlaması meydana geldi. Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 28’e ulaştı. 11 işçinin tedavisi sürüyor. Hala maden ocağında olan 15 işçiyi arama-kurtarma faaliyetleri ise devam ediyor. Öte yandan maden kazası ile ilgili Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı, olayla ilgili 3 savcı görevlendirildi.