Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren işçiler son yolculuklarına uğurlanıyor.

Bartın'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler son yolculuklarına uğurlanıyor

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren işçiler son yolculuğunu uğurlanıyor.

Patlamada yaşamını yitiren işçilerden Emrah Kaya'nın naaşı, Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kaman köyüne getirildi. Kaya'nın cenazesi, köy mezarlığına götürüldü.

Maden işçisinin cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından aile kabristanlığına defnedildi.

Cenaze törenine, Kaya'nın yakınları ve yurttaşlar katıldı.​​​​​​​

bartin-daki-maden-faciasinda-yasamini-yitiren-isciler-son-yolculuklarina-ugurlaniyor-1075765-1.

Patlamada hayatını kaybeden işçilerden Aziz Köse'nin (33) cenazesi, Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Bayıryüzü köyündeki evinin önüne getirildi. Köse'nin cenazesi, Bayıryüzü Köyü Camisi'ne götürüldü.

Maden işçisinin yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, madenci arkadaşları ve vatandaşların katıldığı cenaze töreninde amca Necati Köse, yeğeninin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Aziz Köse'nin cenazesi, namazın ardından köydeki aile mezarlığında toprağa verildi.

AA'ya konuşan Köse'nin amcası Necati Köse, 3 sene önce kurayla işe giren yeğeninin bir yıl önce düğün yaptığını, 15 gün önce de baba olduğunu söyledi.

bartin-daki-maden-faciasinda-yasamini-yitiren-isciler-son-yolculuklarina-ugurlaniyor-1075766-1.

Faciada yaşamını yitiren işçilerden Emrah Kaval'ın cenazesi, yakınları tarafından Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınarak Aladağ Mahallesi Merkez Camisi'ne getirildi.

Maden ocağında 3 yıl önce çalışmaya başladığı öğrenilen Kaval'ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

Törene Kaval'ın yakınlarının yanı sıra CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç, AKP Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu ile CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile madenci arkadaşları ve yurttaşlar katıldı.

bartin-daki-maden-faciasinda-yasamini-yitiren-isciler-son-yolculuklarina-ugurlaniyor-1075767-1.

Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağındaki meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Rıdvan Acet için Kazpınarı'nda cenaze töreni düzenledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze törenine katıldı.

bartin-daki-maden-faciasinda-yasamini-yitiren-isciler-son-yolculuklarina-ugurlaniyor-1075789-1.